Søgninger

Naturlige emulgatorer


Naturlige emulgatorer eller kunstige, er stoffer, der anvendes til hold vandige og olieagtige faser sammen som ellers alene ikke ville være sammenblandbare. De er meget nyttige både i kosmetik og i fødevaresektoren, i begge finder vi naturlige og ikke-naturlige emulgatorer.

Emulgatorer: hvad de er

For at forstå hvad de er, skal du forklare dem emulsioner, kemisk defineret som systemer, hvor en væske fordeles jævnt i en anden væskei form af små dråber. Vi kan derfor skelne i emulsioner, en dispergeret fase, der normalt består af en olie eller en blanding af olier, og en dispergerende fase, vandig.

Det emulgatorer de tjener til at stabilisere denne kobling, der ikke har nogen måde at eksistere uden denne virkelige "ubehagelige" tredjepart overfladeaktive stoffer, der er i stand til at reducere overfladespændingen af den fase, hvor de er mindre opløselige, hvilket favoriserer deres fragmentering i dråber.

For at gøre dette er det nødvendigt, at de er opløselige både i vand og olie ved hver emulgator medarbejdere en hydrofil-lipofil balanceværdi (HLB, hydrofil-lipofil balance), der angiver forholdet mellem de hydrofile og lipofile komponenter i molekylet. Naturlige emulgatorer med en HLB mellem 4 og 6 er egnede til opnåelse af vand-i-olie-emulsioner, de med en HLB mellem 8 og 18 anvendes til olie-i-vand-emulsioner.

Emulgatorer i is

En af de lejligheder, hvor emulgatorer anvendes i fødevaresektoren som tilsætningsstoffer er tilberedning af is. Vi finder dem angivet med akronymer, der spænder fra E400 til E499 generelt, men for is er de mest anvendte E471, E432 og E436. For enhver information:mademulgeringsmidler.

Ved bearbejdning af is under fryseprocesanvendes naturlige emulgatorer til at give en mere homogen struktur og undgå at lade den opløses fuldstændigt. Noget meget lignende sker også for smoothies med mælk, yoghurt og sorbet. I is finder vi også, angivet med E414, den Arabisk tyggegummi, også kaldet akaciegummi, som fås fra Acacia Senegal, oprindeligt fra Sudan.

Ud over is findes arabisk tyggegummi også i mange budding, slik, tyggegummi og sorbeterDet er dog bedre at huske, at selvom det ikke er giftigt, kan det i høje doser give anledning til allergiske reaktioner, flatulens og hævelse.

Naturlige emulgatorer

Blandt naturlige emulgatorer, det bedst kendte er sojalecithin, der er meget anvendt i fødevareindustrien, men også i kosmetikbranchen, hvor det er særligt værdsat for dets blødgørende og nærende egenskaber. I cremer og geler yder det et værdifuldt bidrag til velvære for hud og hår, findes det ofte i babyprodukter.

En anden naturlig emulgator, der anvendes til kosmetik er bivoks, 100% naturlig, produceret i biernes alveoler, værdifuldt for dets evne til at beskytte og reparere huden. Vi finder nogle procentpoint i sammensætningen af ​​nærende cremer, salver, balsam, deodorantstifter, læbestifter, glans, stearinlys, sæber. Meget mindre kendt, men du kan finde det ved at rulle gennem etiketterne på nogle kosmetik, der er også lamecreme, (inci: glycerylstearat, glycerylstearatcitrat), a voksagtig emulgator i kugler, der anvendes alene eller sammen med co-emulgatorer.

Emulgatorer til cremer

Emulgatorer er virkelig uundværlige at forberede mange kosmetikprodukter, primært kropscremer og for ansigtet, der er emulsioner i streng forstand. Så er produkter som rensende mælk, og andre kan lide det.

Naturlige emulgatorer til kosmetik

Som allerede set, naturlige emulgatorer for kosmetik, ud over de vigtigste - sojalecithin, bivoks og Lamecreme - er der også dem, der produceres ved forestring af en fedtsyre og et sukker såsom saccharosestearat og methylglucose sesquistearat.

Når forestringen imidlertid er af en fedtsyre og glycerol, er Glycerylstearat. I modsætning til sojalecithin er disse naturlige emulgatorer er ikke let tilgængelige i supermarkedet, og det bliver nødvendigt at lede efter dem i butikker, der er specialiseret i salg af kosmetiske råvarer.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Du kan også være interesseret i:

  • Lovgivningsmæssige mærkater og eksempler
  • Hjemmelavet is med og uden ismaskine
  • Bivoks: egenskaber og pris
  • Xanthangummi
  • Arabisk tyggegummi: hvad er det til?


Video: Emulsifiers (December 2021).