Søgninger

Kastanjetransplantation, al info


Implantation af kastanjetræet: periode, hvornår man skal tage scionen, hvordan man øger chancerne for at slå rod, og hvilken podningsteknik der skal bruges.

Implantation af kastanjetræet, den bedste periode

Hvornår udføres kastanjetransplantatet?
Kastanjen kan podes i månederne april og maj i klimazoner i Norditalien. Implantation kan bringes frem til marts i det sydlige og det centrale sydlige Italien. På tidspunktet forpodning, kan planten, der skal podes, allerede have knopper.

Den ideelle tid tilpodning af kastanjetræetfalder, når naturen er begyndt at revegetere. Du kan også fortsætte i nærværelse af nye skud på grundstammen. Find ud af om vejrforholdene, og vælg dage, hvor temperaturen ikke falder under 8 - 10 ° C. Dette betyder, at i det alpine og bjergområder i Italien, den bedste tid tilpode kastanjenfalder mellem slutningen af ​​april og begyndelsen af ​​maj.

Hvornår tages spionerne?
Perioden for at tage scions skal finde sted i de kolde måneder, når planterne endnu ikke er kommet ud af perioden med vegetativ hvile. Generelt de bedste måneder at tage scions tilpodning af kastanjetræetgår i Norden fra februar til marts og i Central- og Syditalien kan de tages fra januar.

Scionen skal opbevares inde i nylonposerne i kolde rum eller i meget kølige, tørre og mørke rum.

Hvad skal der til for at pode kastanjetræet?
Alt hvad du behøver er simpelt: en krogtransplantationskniv, let elastisk tape eller muligvis kitt og raffia.

Sådan podes du kastanje, kort sagt

Generelt her er kastanjetransplantatet opdelt i nøglepunkter. For detaljer, læs hele artiklen.

  • I januar (i syd) eller marts (i nord) skal du tage scionen og opbevare den på et tørt og mørkt sted indtil brug.
  • I marts (i syd) eller april-maj (i nord) skal du udføre den enkle graft eller engelsk dobbeltkløftgraft.
  • Skær grundstammen med et skråt snit, ligeledes dissekerer du scion med et skråt snit. De to snit skal være komplementære.
  • Fastgør de to dele med raffia og kit.
  • Skær scion efterlader kun et par centimeter på grundstammen.

Nyttige links: Mastik til transplantater, priser og produkter

Kastanjetransplantation - enkel podning

Er det muligtpode kastanjenved hjælp af forskellige podningsteknikker den kastanjetransplantationsteknik, der garanterer de største chancer for at slå rod, er den engelske dobbeltopdelte graft. Trekantetransplantationsteknikken giver også gode tætningsgarantier i årene efter podning, fordi den er udsat for mindre risiko for brud og ikke efterlader skærefladerne udsat for aggression af en af ​​de mest almindelige risikofaktorer, når det kommer til multiplikation med graft: kortikale kræft.

De, der foretrækker, kan dogpode kastanjenmed den enkle podningsteknik. Metoderne til at udføre den enkle podning på kastanjen er beskrevet i videoen, der er tilgængelig i slutningen af ​​siden.

Generelt, for at fremstille en simpel graft, skæres både grundstammen og transplantatet skråt. Med en buet knivtransplantationskniv skal du sørge for at gøre de to skæreflader så glatte som muligt.

De to skæreflader skal sammenføjes med let elastisk tape eller ved hjælp af raffia og kitt.

Kastanjetransplantat - engelsk dobbelt opdelt graft

Den enkle graft repræsenterer handlingsgrundlaget for det engelske dobbelt split graft. På de to dele, der er skåret skråt, skal der laves to sektioner for at skabe et ekstra knudepunkt mellem transplantat og grundstamme.

Du kan også være interesseret i artiklen omKrontransplantatVideo: Kidney transplantation explained. How it is performed? (Juli 2021).