Søgninger

Sådan løber du med hunden


Sådan løber du med hunden: fra hunde, der er egnede til at løbe, til alle de nyttige tip til jogging med hunden. Hvor mange km der skal rejses, hvordan man administrerer træning og råd om, hvordan man træner hunden til at løbe.

Hunde egnede til løb

Lad os starte med at sige, at ikke alle hunde er egnede tilkører. Hundene, der er mindre at tage til løb, er af små snit, som du kan tage lange gåture med eller øve blid løb et par km om dagen. Der er dog nogle undtagelser. Mellem små hunde velegnet til løb påpeger vi Jack Russel Terrier og Fox Terrier. Mellem mellemstore hunde Border Collie og Epaneul Breton er inkluderet.

DEThunde, der er egnede til løbde er generelt de af stor størrelse, dvs. med en vægt mellem 25 og 50 kg. Det racer mere egnede til løb de er dem, der oprindeligt blev tænkt som "til arbejde", derfor til jagt eller redning. Mellem hunde, der er egnede til løb vi påpeger:

 • Golden Retriever
 • Labrador Retriever
 • Dobermann
 • Vizsla eller ungarsk Bracco
 • Tysk Bracco
 • Rhodesian Ridgeback
 • Airedale Terrier
 • Belgisk hyrde
 • Weimaraner

Der er også hunde, der er egnede til løb, men følsomme over for hedeslag, så de kan være et godt selskab til kun at løbe om vinteren, eller hvis du bor i kølige bjergområder, nemlig:

 • Alaskan Malamute
 • Schæferhund
 • Siberian Husky
 • Stor schweizisk bjerghund

Uansetrace, jeghunde, der er egnede til løbde skal være voksne eller under alle omstændigheder være ældre end 8 måneder for at starte deres første træningspas og frem for alt skal de underkastes en veterinærundersøgelse.

Hvis du allerede har en hund med hvem at løbe, find ud af i detaljer om hans tilbøjelighed til sport. Der er faktisk mere adrætte hunde, mere modstandsdygtige hunde og hunde, der slet ikke kan lide at dyrke sport. Hvis du f.eks. Har en mops, skal du sætte ideen om at gå til side til side løb med hunden!

Hvor mange miles kan en hund løbe?

Det afhænger af hvalpens race og evner. Ved at foretage de nødvendige generaliseringer med en god træning kan en hund gå så langt som 25 - 30 km.

Det er dog altid vigtigt at fortsætte gradvist. For de første par udflugter, sæt en 20-minutters tur. Gå ikke længere, selvom du ser hunden "stadig frisk og parmøs". Hunde bliver trætte med vanskeligheder, men en langvarig indsats kan medføre ubehagelige konsekvenser for den firbenede venes helbred. Hunden under træning må ALDRIG blive træt.

Efter de første 20 minutters forlystelser kan du øge til 40 minutter og derefter igen til en times kørsel. Hvis du tager korte ruter, kan du gå to gange om dagen ud i alt 12 km (køre 6 km ad gangen). Hvis du foretrækker lange afstande, vil det være godt at skifte en træningsdag og en hviledag.

Hvordan han løber med hunden

For første gang, ud over at begrænse varigheden af ​​træningspaserne, ville det være tilrådeligt at løbe i et lavere tempo som forklaret i vejledningsartiklensom at løbe.

Ideelt set skal hunden løbe sammen med dig, fri for enhver snor. Desværre har ikke alle en stor grøn park til deres rådighed, så det bliver nødvendigt at udstyre hunden med et sele. Den mest egnede sele er den H-formede sele, fordi den giver hunden en vis bevægelsesfrihed.

Vælg ensele til Hmed de mest passende dimensioner og med kontinuerlig justering. Vær opmærksom på båndet, der løber på bagsiden af ​​benene: det må ikke være for stramt, som det ses på reklamebillederne af selerne!

Hvis du ikke har et H-sele, kan du se en liste over de forskellige modeller, der tilbydes på Amazon, og som findes på "denne side". H-selen er ikke uden kritik: mange dyrlæger fraråder dens anvendelse til de hunde, der er mere tilbøjelige til albue sygdomme (albue dysplasi hos hunde). I mange racer kan brugen af ​​en speciel snor designet til jogging og træning med hunden være mere passende.

Blandt de forskellige produkter på markedet vil vi gerne påpege en snor med et fremragende kvalitet / prisforhold og egnet til alle størrelser. Den pågældende snor letter også løberen, der ikke behøver at holde den i hænderne, men binde den til sit bælte, ligesom han ville gøre med en iPod.

Joggebåndet har en 120 cm elastik, der kan forlænges op til 200 cm for at sikre den rigtige afstand mellem den to- og firbenede løber!

Det nævnte produkt kan købes på Amazon til en pris på 25,99 euro og gratis forsendelsesomkostninger. For alle oplysninger henvises til den officielle produktside: snor til løbehunde.

Sele og snor pålægger en regel: at løbe med hunden skal være konstant, uden ryk eller bremsning, ellers vil elastikken irritere begge deltagere i træningen. Det er også for at finde det rigtige tempo, at du skal begynde at løbe med hunden gradvist.


Video: Dansk Kennel Klub - Når hunden ikke kan være alene hjemme (December 2021).