Søgninger

Hvornår skal man høste kartofler?


Hvornår skal man høste kartofler?: høstperiode baseret på sort, såning og observation af plantens luftdel. Nye kartofler og væksttider.

Hvornår skal man høste kartofler??
Vi fraIdeeGreen.itvi fik vores hænder beskidte for at finde ud af, og vi deltog ikartoffelhøst! Vi besluttede at dele vores erfaringer med dig ved at fortælle dig alt, hvad vi har lært!

Hvordan ved du hvornår du skal høste kartofler

At forståhvornårer det rigtige tidspunkt at fortsætte medkartoffelhøstdet er let, se bare på plantens løv.

Dyrk nye kartofler

Det nye kartofler eller for tidligt udgravet, graves de ud, når luftdelen stadig er grøn, faktisk er det stadig umodne kartofler, der skal indtages med det samme. De har en reduceret udvikling og kan være mere eller mindre små alt efter høsttiden.

Store bevarede kartofler

Tværtimod høstes de største kartofler, der er velegnet til lang opbevaring, når plantens luftdel er helt gulnet og knolden perfekt dannet.

De, der administrerer en hjemmegård, kan fortsætte medkartoffelhøstpå en skalær måde ved at afdække knoldene her og der og derefter dække dem omhyggeligt. De umodne knolde skal indtages på kort sigt, kun kartoflerne, når de er fuldt modne, kan opbevares i flere måneder og måneder.

Hvornår skal man høste kartofler?anden månen

Bedre at følge bondetraditionen og fortsætte medkartoffelhøstrespekterer månens faser! Respekter traditionen for samling og måne, i dette tilfælde er det en reel anbefaling.

Tradition er ikke baseret på overtroiske aspekter, men har konkrete rødder: Måneskin kan beskadige nyhøstede kartofler!

Kartofler er følsomme over for lys, hvorfor de skal opbevares i mørke eller i et skyggefuldt område dækket af en jutesæk. Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor kartofler bliver grønne? Bare på grund af lyset!

Der kartoffelhøstden finder sted om eftermiddagen på den tredje dag efter fuldmånen, derfor med en aftagende måne.

Andre tip til høst af kartofler

Brug for indsamle kartofleri tørt vejr og efterlader knolde på jorden lige nok til at lade dem tørre helt i det fri. Først senere vil det være muligt at opbevare dem på et tørt og mørkt sted ved en temperatur omkring 6-10 ° for at undgå for tidlig spiring.

Når du dyrker kartofler, så så dem

Såning kan finde sted hele året afhængigt af klimazoner.

I centrum-nord kan de plantning af kartofler fra februar til juni, mens vi i de varmere områder i syd fortsætter med såningen af ​​kartoflen mellem september og december.

Hvor lang tid tager det kartofler at dyrke

Fantastisk spørgsmål! Når du ved, hvor længe kartoffel spirer, udvikler sig og når modenhed, ved du også på en vejledende måde, hvad der er den "foreskrevne" periode for høsten.

Modningstiden kan ændre sig afhængigt af sorten, klimaet, jorden ... under alle omstændigheder er det muligt at følge generelle indikationer, der inkluderer såning af kartofler.

Det sene sorter der ser højere udbytter, men en længere afgrødecyklus. De er udbredt især i det centrale nordlige Italien. Generelt den, der ønsker det dyrk kartofler på kort tid vælger han tidlige sorter.

Det tidlige kartofler, høstes 100-110 dage efter såning.

Det semi-tidlige kartofler, høstes 110-120 dage efter såning.

Sene kartofler høstes 130-140 dage efter såning.

Dyrkning af nye kartofler

Under alle omstændigheder kan vi på baggrund af høsttiden have nye kartofler, mellemstore kartofler og opbevarings kartofler (store modne kartofler).

Det nye kartoflerså at sige er de mindre kartofler, der kan koges hele i ovnen uden engang behovet for at fjerne skindet. Det er ikke en særlig sort, men afkartoflerumoden, høstet før planten kan fuldføre modningen af ​​knolden.

Det tager cirka 65 dage at udvikle den første kartoffel nye kartofler, det tager cirka 70 dage at spire og give de første nye kartofler, den halve tidlige, den sene vil se længere tid, ca. 90 dage altid for at give dig mulighed for at indsamle nye kartofler.

Hvordan forstå, om de kan samles?

For helt sikkert at vide, om knoldene er klar, er det eneste, der er tilbage, at fjerne en plante fra jorden og kontrollere: hvis den ved at gnide en finger kraftigt på huden, kommer den ikke af, betyder det at kartofler er klar til høst. Denne indikation gælder kun for fuldmodne kartofler, de store!

Hvis indsamletdet finder ikke sted gradvist, så alle planter kan foreslå knolde, når de er fuldt modne efter at have "brudt " alle kartofler det vil være nødvendigt at fortsætte med et valg: i en beholder vil de umodne kartofler gå (dem, der skal indtages med det samme), og i en anden vil knoldene gå, når de er fuldt modne (dem, der kan opbevares i flere måneder).

Sådan opbevares kartofler

Opbevaring af kartofler er let. Kartofler skal opbevares på et skyggefuldt sted, selv i haven, hvis det er en sort, der sås og høstes mellem efterår og vinter. Kartofler kan opbevares i haven selv om sommeren, men kun efter at have taget de nødvendige forholdsregler og tilrettelagt et køligt og ikke særlig lyst sted. Til opbevar kartoflerne i lange perioder undgår, at disse kan spire, på markedet er der ingen mangel på anti-spiringspulverprodukter.

Den naturlige måde at forhindre kartofler i at spire på er at holde dem ved en temperatur på omkring 6 - 8 ° C. De, der ikke ønsker at spare på brugen af ​​specifikke produkter, kan udføre en anti-spirende behandling.

På Amazon er der flere produkter i pulverform, der skal distribueres let på kartofler for at forhindre dem i at kunne spire. Disse anti-spirende planter kan også findes i de mest velforsynede landbrugskonsortier. For alle oplysninger om omkostninger og køb henviser jeg dig til"Denne Amazon-side"hvor du kan finde forskellige produkter.


Video: Kartofler I Blodet feat. Moller (December 2021).