Søgninger

Cirkulær økonomi: en konkurrencedygtig ressource for virksomheder


Cirkulær økonomi, italiensk stil, eller cirkulær økonomi. På ethvert sprog, du vil definere det, er det i det væsentlige et økonomisk system, der blev født med egenskaber, der gør det muligt at regenerere sig selv. Der Ellen MacArthur Foundation den cirkulære økonomi definerer den, hvori de bemærkes to strømme af materialer, de biologiske, der er i stand til at blive reintegreret i biosfæren, og de tekniske, bestemt til at blive revalueret uden at komme ind i biosfæren.

Med disse kontekstuelle og mere teoretiske forudsætninger, lad os gå ned på jorden på italiensk jord i Milano hvor Assolombarda Confindustria Milan Monza og Brianza sammen med Bocconi University den 24. oktober organiserede det en aftale dedikeret til dette økonomiske system, der gav plads til dem, der oversætter det til fakta eller projekter, der er klar til at blive implementeret.

Cirkulær økonomi: mål og fordele

Hvad der sigter mod implementeringsprincipper for Cirkulær økonomi, og at reducere tilbagetrækningen af ​​naturressourcer og det affald, der skal bortskaffes, hvilket er muligt, hvis de undersøges og anvendes produktions- og forbrugsmønstre, der allerede forhindrer produktion af affald og muliggør langvarig brug af de fleste produkter. Det er også vigtigt at øge bevidstheden og lette enhver mulighed for genbrug og genbrug.

DET fordele af dette stadig mere nødvendige økonomiske system, er ikke kun miljømæssige, de vedrører ogsåog virksomheder og deres forretning, ud over de lande og sektorer, hvor de opererer. Eksemplerne, der blev illustreret i Milano den 24. Oktober sammen med udsigterne fra aktiviteterne i C.E.R.C.A.-projektet Lad os se nogle af dem.

Cirkulær økonomi til Bracco Imaging

I forbindelse med den cirkulære økonomi, virksomheden Bracco han udforskede emnet LCA, akronym af Livscyklusvurdering eller "livscyklusvurdering", et meget vigtigt koncept, når det kommer til at reducere affald og affald. For at evaluere livscyklussen for et bestemt produkt eller materiale eller endda for en tjeneste er det nødvendigt at gennemgå det alle de interaktioner, det har, fra dets fødsel til dets bortskaffelse endelig, analyserer også, hvordan den distribueres og bruges.

På baggrund af de regler, der i dag regulerer LCA-proceduren på internationalt niveau (ISO 14040 og 14044), viser det sig, at for at forskning i vand og slam fra en renser der behandler farmaceutisk vand, kræves en godkendelse til behandling af farligt affald. Problemet er, at det tager gennemsnitligt 18 måneder at få det.

Dette udgør en hindring for Cirkulær økonomi fordi det netop er vurderingen af ​​livscyklussen, der giver os mulighed for at forstå, hvordan vi kan forbedre de miljømæssige aspekter af produkter i de forskellige faser af deres livscyklus, understøtter også virksomheders strategiske beslutninger og konsekvent vælge de relevante miljøindikatorer og relaterede måleteknikker. Uden at glemme det, fører det, der er blevet sagt ovenfor, til virksomheder, der er interesserede i det, a effektive besparelser samt en fremragende kærlighed til grøn virkelighed.

Cirkulær økonomi for Carlsberg

Et firma som Carlsberg, har sat design og hvordan man studerer den optimale til at tage skridt mod en proces med "dematerialisering" i perfekt harmoni med målene for den cirkulære økonomi: mindske affaldsmængden. Det emballage meget ofte på kort tid bliver det affald, det har en kort levetid, selvom det på marketingniveau undertiden virker vigtigt.

En virksomhed, der i centrum af sin aktivitet har et produkt pakket i emballage, kan handle i et "cirkulært" perspektiv vælge råmaterialer med lavere miljøpåvirkning og reducere de anvendte mængder til deres eget design med henblik på effektivitet. Der ordet "affald" bør ikke vises i sine retningslinjer, ifølge Carlsberg, der arbejder hårdt i denne henseende ved først og fremmest at fokusere på teknologiske innovationer uden dog at glemme forbrugernes bevidsthedsaktiviteter.

Cirkulær økonomi til SOL spa

Dette firma tæller blandt sine aktiviteter inden for hjemmepleje med sin "VIVISOL" -afdeling, som den er den tredje operatør i Europa med omkring 350.000 patienter, der serveres dagligt og over 1.700 ansatte. Med henblik på den cirkulære økonomi undersøgte den metoderne til genopretning af EU invasivt mekanisk ventilationssæt foreslår at undersøge de forskellige muligheder for genvinde en del af de forbrugsvarer indeholdt deri.

Standardsættet leveres en gang om året hvert år til patienter med invasiv ventilation ved slutningen af ​​plejen. Ved brug af modeller udviklet af IEFE fra Bocconi University at forstå miljøfordele og økonomiske besparelser som følge af genvinding af materialer SOL forsøgte at forestille sig konsekvenserne af de forbedringer, der kunne indføres i sektoren.

For hver af de 9.000 mennesker i intensiv ventilation, der kan tælles i dag i Italien, består sættet af 365 filtre, 1.000 rør, 365 specielle gasbind, 150 kateterbeslag og 12 rør, alt sammen i individuelt forseglede sterile pakninger. Det genopretningshastighed af dette materiale kan variere fra 20% til 80%, men det er nødvendigt, som SOL påpegede, samarbejde mellem producenter, fordi "Cirkulær økonomi"Virkelig tæt.

Fordelene ville være betydelige: mht kg sparet CO2-ækvivalent med den minimale sætgenvindingsrate (20%) ville den nå 466 t om året, med en maksimal sats (80%), selv 1.863 t om året, svarende til den årlige absorption af ca. 18.632 - 74.528 planter.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram


Video: Peter Joseph. Russia Today 12-2 -11 Money Debt, u0026 RBE The Zeitgeist Movement (December 2021).