Søgninger

Mærkelige og nysgerrige fobier


Mærkelige og nysgerrige fobier, han konkurrerer om at fortælle dem, til tider, andre gange skjuler han sig for dem og forklæder sig af frygt for at blive gjort narr af. Der er alle slags, selv de mest utrolige at læse. I starten kan et smil undslippe, fordi de mærkelige fobier ser ud til at komme ud af en science fiction eller dystopisk film, men i virkeligheden forstås det, at selvom de er "underlige" eller "nysgerrige", de de påvirker stærkt livet for dem, der har dem.

Underlige fobier

Fobier kan opdeles i to brede kategorier, der er sociale og specifikke. De sociale vedrører lidelser relateret til frygt for ydmygelse eller opgivelse, udstødelse. Specifikke fobier er derimod forbundet med miljøer eller til bestemte objekter, mennesker eller situationer og er ofte de mærkeligste og mest nysgerrige.

Mærkelige og nysgerrige fobier

Blandt de nysgerrige fobier såvel som mærkelige finder vi en mindre og mindre underlig, fordi hver dag mere udbredt. Hedder nomofobi og det er den stærke frygt for, at telefonnettet på vores mobiltelefon ikke fungerer og efterlader os afbrudt fra verden, især fra verdenen af ​​sociale netværk. Blandt de mærkelige og nysgerrige fobier kan vi nævne lakanofobi, frygt for grøntsager, mykofobi, frygt for svampe og en frygt, der er vanskelig at genkende, ejendom. Det kaldes ortofobi.

Underlige fobier: liste

Den komplette liste er umulig at rapportere, også fordi den konstant udvikler sig, men lad os se nogle vigtige eksempler. Der er dem, der lider i dag af kirofobi, eller frygt for hænderne og forbliver på den menneskelige krop, er der også geniofobi, frygt for hagen, den pogonophobia, frygt for skæg og genufobia, frygt for knæene.

Når vi flytter til andre områder, finder vi frygt for gode nyheder, euphobiaog frygt for meninger allodoxaphobia. Der er også dem, der endda er bange for viden og i dette tilfælde lider af epistaxiophobia.

Mærkelige fobier og frygt

Hvornår en person er bange for havet og det har så meget af det, at du ikke engang kan se på fotografiet af nedsænkede eller neddykkede genstande, inklusive historiske vrag, så lider af thalassofobi. Men den mærkelige fobi, der er mest forbundet med frygt, er der fonofobieller frygt for frygt. Det lyder som et ordspil, men det er slet ikke et spil, især for alle der er med kæmp os hver dag.

De 10 mærkeligste fobier

Af alle de mærkelige fobier er det vanskeligt at foretage en rangordning, også fordi det for hver af os kan virke underligt den ene eller den anden afhængigt af personlig følsomhed. Blandt de mærkeligste fobier kan vi nævne disse ti. Der dehypnophobia, frygt for middage og samtaler ved middagstid, hipopotomonstrosesquipedaliophobia, frygt for lange ord, turophobia, frygt for ost,omphalophobia, frygt for navlen, novercaphobia, frygt for stedmødre, denarachibutriophobia, frygten for, at jordnøddesmør holder fast i ganen,aulofobi, frygt for fløjter, den metrofobi, frygt for poesi, pentafobi, svigermorens frygt og zelofobi frygt for jalousi.

Mærkelige fobier: bog

En bog at læse, selvom du ikke har en fobi, mærkelig eller ikke mærkelig, fordi den giver os mulighed for at reflektere over frygt og hvordan den kan genkendes og overvindes. Har titlen "Over grænserne for frygt. Hurtigt overvinde fobier, besættelse og panik ”. Han skrev det Giorgio Nardone, kan også købes på Amazon og er en rejse til at opdage "Patologisk frygt" i alle dens forskellige former. Forfatteren fortæller om symptomerne, men også de mulige strategier til at overvinde fobier gennem refleksioner og sande historier, der viser, hvordan en fobi ikke kan vare evigt.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Du kan også være interesseret i:

  • Bange hund
  • Musik og hjernen
  • Naturlige midler mod edderkopper
  • Binge Watching: betydning


Video: Mig og min hjerne - Gyserfilm (Juli 2021).