Søgninger

Julestjerne, dyrkning og pleje


Julestjerne, dyrkning og plejeaf julestjerne (Poinsettia pulcherrima eller Euphorbia pulcherrima). Hvordan man får det til at blomstre, og hvordan man kurerer det hele året rundt.

Alle kender hende som en julestjerne, men hendes botaniske navn erPoinsettia pulcherrima eller Euphorbia pulcherrima. Vi taler om en plante, der kommer ind i hjemmene til næsten alle italienere i juletiden. Planten varer ofte kun et par måneder ... det er derfor, vi ser på denne sidehvordan man kurerer detom foråret, sommeren og efteråret for at få det til at overleve indtil den følgende jul.

Poinsettia pulcherrima eller Euphorbia pulcherrima

Efter feriesæsonen erpoinettia eller euphorbia pulcherrimadet kan blive en del af sættet med indendørs planter dyrket derhjemme. Derplantedet er let athelbrede, selvom ikke alle er i stand til at fremstille de farvede skovlblade (hvad vi ofte kalderblomsterde er faktisk modificerede blade) ... ogsåhvis det ikke blomstrerer julestjernen et smukt stueplante med blade i atypiske farver og forskellige fra de fleste indendørs planter. Under alle omstændigheder vil jeg i denne plante give dig al information tildyrkeerhelbredeEuphorbia eller poinettia for at opnå en ny blomstring.

Julestjernen er et træ!

Her er de nyheder, du ikke forventer, artenPoinsettia pulcherrima eller Euphorbia pulcherrima,det er kommunenJulestjernei naturen kan den nå og overstige en højde på 3-4 meter. Det er en lilletræsom i oprindelsesregionerne med et varmt klima trives i skovene. Julestjernetræet vokser spontant i naturen i løvfældende tropiske skove i moderate højder fra den sydlige del af Sinaloa (i Mexico) langs hele Stillehavskysten, op til Chiapas og Guatemala. Planten er hjemmehørende i Mexico. Den, vi køber i juleperioden, er en ung prøve med hule urteagtige stængler, den er den mest skrøbelige form for planten. Med vækst kan planten - hvis den holdes godt - nå en interessant højde, selvom den er vokset indkrukke.

Julestjerne, dyrkning og pleje

Fjern først det gennemsigtige papir, der omslutterJulestjerne, det dekorative papir gørplantemere yndefuld, men stjæler lys og intensiverer risikoen for sygdomme og vandstagnation.

Planten skal placeres et meget lyst sted, men ikke i nærheden af ​​træk, fordi temperaturændringer kan forårsagebladfaldog forhindre en fremtidblomstrende.

I idealet erjulestjerneden skal placeres i et lyst område og med temperaturer mellem 15 og 20 ° C. Derblomstrendedet holder længere, når planten holdes ved temperaturer mellem 16 og 18 ° C.

Hvornår skal man vandre julestjernen?
Jorden må aldrig være helt tør. Større planter har brug for mere vand. Tilvandanlægget korrekt, hold øje med underkoppen og tøm den efter ti minutter fra vandforsyningen.

Ompakning af julestjerne
Hvis vegetationen er uforholdsmæssig stor i forhold til beholderen, skal du være forsigtiggenpotte. Det er muligt, at der ikke er en enkelt plante i din gryde, men flere buske, der deler det samme substrat. Hvis du vil, kan du formere dig ved at dele stilke og rødder, men vær meget forsigtig med ikke at beskadige det sarte rodsystem. ForgenpotteBrug godt drænet jord opnået ved blanding af tørv, sand og perlit.

Kan julestjernen transplanteres i haven?
Nej, i praksis anbefales denne praksis ikke for alle, selv dem der bor i områder med et mildere klima. De, der virkelig vil eksperimentere: kun når planten har nået en høj udvikling med robuste stilke, er det kun dem, der bor i det sydlige Italien, hvor bananer og dadler også vokser godt, kan prøve at transplantere julestjerne i haven.

Sådan helbredes julestjerne om foråret og sommeren

Når udendørstemperaturerne er stabiliseret omkring 15 ° C (selv om natten),julestjerne i vaseden kan flyttes udenfor. Placeringen skal være lys, men væk fra direkte sollys. Om foråret skal de kun være våde en gang om ugen. Gød julestjernen tidligt på sommeren med en gødning rig på kalium og fosfor. I oktober med ankomsten af ​​efteråret skal du bringe planten ind igen.

For flere tip: hvordan man helbreder julestjerne


Video: Super Let Julestjerne Flet 10 minutter (Juli 2021).