Søgninger

Æbletærte, opskrift


Æbletærte, klassisk opskrift og variationer som æbletærte med butterdej, en hurtig opskrift og superblød æbletærte.

Der er fødevarer, der aldrig må mangle i vores daglige kost, og blandt disse finder vi frugt. At spise frugt er vigtigt, men det er også vigtigt at spise den rigtige frugt på det rigtige tidspunkt. Med ankomsten af ​​efteråret finder vi æbler, en frugt, der egner sig til mange kulinariske præparater: fra det klassiske æbletærte, tilpie(hvor godt æble- og valnødtærte!) til typiske desserter som Strudel, frugtsalater og syltetøj. Lad os se, hvordan man forbereder den klassiske æbletærte, som bedstemor ville gøre, og lad os se en hurtigere opskrift, hvoræbletærteer færdig medbutterdej.

Hvilke æbler skal du bruge til at lave kagen?

Der er mange sorter afæbler. Prøv at vælgeItalienske æbler. I denne periode er der i sæsonen gyldne æbler, der er ideelle til madlavning og perfekte til kager og tærter. Under alle omstændigheder kan du også orientere dig på de klassiske æbler, som du bringer til bordet for at blive indtaget naturligt som Granny Smith, løbeæble, Deliciuos og Stark. Mindre egnet til kageogmelaannurca fra Campania.Mens hvis du foretrækker en god klassiker, erkvæde tærtevil gøre for dig!

Æbletærte, klassisk opskrift

Her er ingredienserne til at lave bedstemors æbletærte.

  • 6 store æbler, muligvis økologiske og af italiensk oprindelse
  • 100 gram smør
  • 150 gram brunt sukker
  • 1 hel æg og 1 æggeblomme
  • 1/2 glas mælk
  • Den revede skorpe med 1 ubehandlet citron
  • 1 pose bagepulver
  • 250 g mel 00
  • Abrikos syltetøj
  • 1 spiseskefuld rom
  • Sukker til drys

Nyttige oplysninger: Når du køber æbler, skal du sørge for, at de er faste og ikke har bløde detaljer. Skrælen skal være tør og uklippet, og bladstangen skal være fastgjort til frugten ... Hvis du bemærker fraværet af bladbladen, er æblerne bestemt dateret og har rejst langt, inden de når maddisken. Fra købsøjeblikket skal du opbevare ved stuetemperatur.

Æbletærte, klassisk opskrift

Sådan laver du en fluffy hjemmelavet æbletærte.

  1. Vask og skær æblerne.
  2. Læg skiverne i en skål med rom, og tilsæt derefter et par spiseskefulde sukker og lad dem mase.
  3. Hæld det resterende sukker i en anden skål, og tilsæt det smør, der holdes ved stuetemperatur.
  4. Pisk alt kraftigt med en ske.
  5. Tilsæt revet citronskal til blandingen.
  6. Tilsæt et æg og en æggeblomme, som du tidligere har slået hver for sig.
  7. Bland blandingen godt, og fortsæt derefter med at tilsætte de andre ingredienser: mælk, mel og gær.
  8. Bland alle ingredienserne godt, indtil du får en solid og homogen dej.
  9. Smør en 24 x 24 cm bageplade, drys den med granuleret sukker.
  10. Anbring æbleskiverne efter at have drænet dem lidt.
  11. Sæt nogle dråber abrikosmarmelade i de tomme rum.
  12. Hæld den tilberedte blanding over.
  13. Sæt i en forvarmet ovn ved 180 ° C i ca. 30 minutter.
  14. Fjern fra ovnen og vend æbletærten på en serveringsplade.

Æbletærte med butterdej, hurtig opskrift

Deropskriftafæbletærte med butterdejdet er utvivlsomt det mest praktiske og hurtigste, fordi det giver dig mulighed for at bruge resterende eller færdiglavet butterdej. Hvis du køber butterdej i ruller i supermarkedet, skal du prøve at få en, der har en stram indpakningsdato og udløbsdato, og som er tilberedt med ingredienser så naturlige som muligt.

Ingredienser:

  • 1 rulle med 28 cm rundt butterdej
  • 2 store æbler
  • saften af ​​en citron
  • 5 dyngende spiseskefulde abrikosmarmelade
  • 3 spiseskefulde brunt sukker
  • smør for at smøre en kagepande
  • 1 drys kanel

Processen er enkel. Til versionenuden smør(selvom butterdej indeholder vegetabilske margariner) kan du bruge frøolie til at farve panden.

  • Skær æblerne i tynde skiver.
  • Rul butterdejrullen ud i en gryde (24 cm) smurt med smør eller olie uden at fjerne den resterende strimmel butterdej.
  • Spred syltetøj på bunden af ​​butterdej.
  • Sæt æblerne skåret i skiver.
  • Tilsæt kanel og en klem citronsaft.
  • Drys sukkeret på æblerne.
  • Hvis du foretrækker det, skal du tilføje lidt mere syltetøj og folde det bagværk, der er tilbage på perimeteræblerne.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180 ° C i 25 minutter.

Detteopskriftvirkelighurtig: tid til at skære æblerne, rulle wienerbrødet ud og gå ind i ovnen!

Bemærk: For at lægge mere vægt på abrikos syltetøjssmag kan du blande yderligere skeer æble marmelade, der allerede er skåret i skiver som vist på billedet ovenfor.

Blød æbletærte, opskrift

Hvis du leder efteropskriftaf enfluffy æbletærte, du har sandsynligvis smagtæble plumcake. Til opskriften har du brug for disse ingredienser:

  • 250 g mel
  • 3 store æbler, også kvæde
  • 100 ml mælk
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • en pose bagepulver
  • kanel
  • ubehandlet citron

Sådan fortsætter du:

Anbring det smeltede smør, en revet skorpe af en halv citron, æg, sukker og mælk i en skål. Bland ingredienserne i 5 minutter med en elektrisk blender.

Tilsæt kanel og sigtet mel. Tilsæt gæren og bland, indtil du får en homogen blanding.

Skræl et æble og skær dem i skiver, berig dem med citronsaft og drys dem med mel. Stykkerne af æbler skal melet, for ellers har de en tendens til at synke ned i dejen. For at holde dem "halvvejs" skal de melet. Bland æblet i dejen ved forsigtigt at bruge en spatel.

Skær det andet æble i skiver, men gør det denne gang til tynde skiver. Læg skiverne på dejen, som du allerede har lagt i en smurt form. Drys æblerne med sukker og bages i en forvarmet statisk ovn ved 180 ° C i 40 - 45 minutter.

Din er klarblød æbleplumcake.


Video: Hurtigt æble tærte med syrnet creme. Claus Holm (September 2021).