Søgninger

Hyldebær, ejendom


Hyldebær, ejendomog egenskaber vedplante. Er hyldebær giftig? Her er al information.

Hyldebær, plante

ll ældredet er en slagsplantertilskrevet familien Caprifoliaceae. Denne slægt inkluderer mellemstore buskarter og arter, der kan udvikle sig til formen af ​​et lille træ med en højde på 5-10 meter. Den ældste er hjemmehørende i Europa og Kaukasus, i Italien vokser den spontant.

SådanSambucusdetplanterarten er bedst kendtSambucus ebuluserSambucus nigra. På denne side vil vi fokusere påsort hyldebær, det vil sige påSambucus nigra.

DetældreDet er enplante berømt for sine sorte bær og cremefarvede blomster, meget duftende, samlet i store corymbs. Af ældre kun bær og blomster bruges. Blade, træ, bark og rødder ergiftig.

Sorte hyldebær

Bærene har 80% vand, kulhydrater, proteiner, fibre, forskellige mineralsalte, såsom kalium, calcium, natrium, fosfor, jern, magnesium, kobber, zink og magnesium.

Blandt vitaminerne finder vi en rimelig tilstedeværelse af vitamin A, nogle B-vitaminer (B1, B2, B3, B5, B6) og vitamin C. Der mangler ikke proteiner med en interessant aminosyreprofil. Aminosyrerne i hyldebær er: glutaminsyre, asparaginsyre, alanin, arginin, cystin, glycin, isoleucin, lysin, prolin, serin, tyrosin, threonin, tryptophan og valin. Endvidere ældre indeholder store mængder Sambucina med diaforetiske og antiinflammatoriske egenskaber.

Er hyldebær en giftig plante?

Detældre lebbioeller sambuchella (Sambucus ebulus) er engiftig plantei sin helhed og absolut bør brugen ikke forveksles med densort hyldebær (Sambucus nigra).

Selv densort hyldebær(Sambucus nigra)ergiftig. Planten er giftig i alle dens dele bortset fra blomster og frugter, der i vid udstrækning anvendes til medicinske og urtemedier.

Detsort hyldebærDet er engiftig plantefordi det indeholder glykosidsambunigrina i frø, bark, blade og træ. Af denne grund anbefales ikke brugen af ​​gør-det-selv-præparater. I urtemedicin bruges alle dele af planten, men i hjemmet er det bedre at begrænse dig til at udnytte dyderne med hyldebær ved kun at bruge dens bær og blomster.

Hyldebær, ejendom

I urtemedicin bruges barken til sine fremragende vanddrivende og afføringsmæssige egenskaber. Dens ekstrakter ender i fremstillingen af ​​mere komplekse formuleringer.

Hyldeblomster bruges også til ekstern brug til forberedelse af grødomslag, kompresser og bade: i populær tradition kaldes hyldeblomsten "naturlig aspirin" og bruges i varme urtete til bekæmpelse af forkølelse, influenza og gigt.

Hvis det kombineres med kalk, øger hyldebær sit helbredende potentiale mod influenza. Det anti-influenza egenskaber er også fundet i saften ekstraheret fra bær.

Det medicinske egenskaberhyldebær ser ud til at være bekræftet. Ekstrakter fra bark, blade, blomster, frugt og rødder blev brugt til behandling af bronkitis, hoste, infektioner i øvre luftveje og feber. Ifølge forskning, der blev offentliggjort i 2004, er ældrekunne reducere varigheden og sværhedsgraden af ​​influenzasymptomer.

Ifølge eksperter er hyldebæret:

  • Effektiv mod betændelse i luftvejene
  • Vanddrivende
  • Depurativ af lever og nyrer

Hyldebær, opskrifter

Startende frahyldebærdu kan forberede en fremragende marmelade. Mængden af ​​sukker, der skal tilsættes, varierer alt efter den ønskede endelige sødme. På denne side vil vi se på noglehyldebærbaserede opskrifterfor at udnytteejendomaf detteplante.

Elderberry infusion

Sæt 5 gram tørrede blomster i 1/2 liter kogende vand og lad dem hvile i 10 minutter, og filtrer derefter.

Afkog af friske blade(til ekstern brug)

Sæt 10 gram friske blade i 1/2 liter kogende vand og lad det koge i 2 minutter, og sluk derefter for varmen, og lad det hvile i yderligere 10 minutter. Når dette er gjort, sil blandingen.

Afkog af bark(til ekstern brug)

Læg 100 gram bark i 1/2 liter kogende vand og lad det koge i 5 minutter, filtrer derefter og brug til beroligende kompresser til ekstern brug.

Spiselige hyldebærbær

Det hyldebær er spiselige efter madlavning. Du kan bruge dem til at forberede gelé og syltetøj. Hyldebær bruges også til supper.

Hyldeblomstpandekager

Hvis tørrede blomster er nyttige til infusioner, er friske blomster detspiseligog bruges til at tilberede pandekager eller sauteret i dej og stegt, som du ville gøre med courgetteblomster.

Hyldebærsaft

Det hyldebærsaft det værdsættes for dets oprensende egenskaber og for at forbedre transit af mad i mave-tarmkanalen. For egenskaberne af hyldebærsaft henviser jeg til det foregående afsnit dedikeret til hyldebær. Hvor kan jeg købe hyldebærsaft? I de mest velassorterede supermarkeder eller ved at drage fordel af online shopping.

For mere information henvises til"Denne Amazon-side"hvor rensning af hyldebærsaft foreslås, beriget med en infusion af hyldebærblomster.

Hyldebær plante, hvor man finder den

Derhyldebær plante, i Italien, vokser det spontant i det almindelige skovområde, langs landdistriktshækene eller nær bjerghuse.

Hyldebær, kontraindikationer

Som nævnt er mange dele af planten giftig, så brug kun blomster og bær. Hvis du er gravid eller ammer, skal du kontakte en læge inden brug.

Misbrug ikke marmelade og gelé baseret påhyldebærfordi vi minder dig om, at de har det ejendom afføringsmiddel.

ADVARSEL!

Vær meget opmærksom på høsten af ​​høstbær, fordi den kan forveksles med nogle giftige planter såsom Sambucus ebulus. Blomsterne til den giftige ældre er lette at genkende, da de har forskellige farver som vist på billedet nedenfor.


Video: Hus til (December 2021).