Søgninger

Oceanisk klima: flora og fauna


Oceanisk klima, hvad der også hersker i vigtige og nærliggende byer som f.eks London, Amsterdam, Bruxelles og Paris men også så langt væk som Hobart, Australien og Vancouver, i Canada. Der er et oceanisk klima selv i nogle områder af lande, som vi altid forestiller os at blive oversvømmet af solen. I Spanienfor eksempel i området Vigo, Tyrkiet, i Samsun, i Chile i Puerto Montt, og også i Brasilien, i Curitiba.

Oceanisk klima: egenskaber

Hvad der primært kendetegner de oceaniske klimaer er den lille termiske udflugt på grund af det faktum, at der om sommeren er meget mere regn end typisk for middelhavsklimaet. Generelt betragtes havklimaet som et fugtigt klima, selvom det fra område til område ikke altid er korrekt at definere det sådan 'fordi der er forskellige undtagelser. En af alle de Patagonia, der har en klima defineres som oceanisk men tørt.

Oceanisk klima: flora og fauna

Lad os glemme vegetationen og dyrene i Middelhavsområdet, for i de områder, hvor dette klima hersker, er der et andet panorama. Faktisk har de forrang, hvor den stadig eksisterer plads til natur, heder og græsgange, men også tæt bredbladet skov, blandt hvilke der skiller sig ud planter, som vi kender godt som bøg, eg, kastanje og alm og græsgange.

De dyr, der er mest til stede i dette miljø og med et vejrklima i havet rådyr, rype, marter, ulv og motesmekat og alle dem, der ligner dem.

Oceanisk klima: temperatur

Til stede i mange forskellige områder af planeten er det vanskeligt at definere dette klima ud fra temperaturens synspunkt, fordi det opfører sig forskelligt fra område til område. På lavere breddegrader finder vi subtropiske temperaturer, generelt er der imidlertid kølige vintre, men ikke kolde, og varme, men ikke varme somre, som i et tempereret klimaregime.

Når vi bevæger os mod polakkerne, igen i områder med et oceanisk klima, finder visubpolar oceanisk (Köppen Cfc), som er kendetegnet ved relativt milde vintre og kølige somre og som desuden varer mindre end fire måneder. De er zoner subpolar oceanisk dem, der ligger på Islands kyster eller i det sydlige Chile.

Oceanisk eller atlantisk klima

Det er tilladt at tale både af atlantisk og oceanisk klima, det er altid den samme type klima. Det kaldes Atlanterhavet, selvom det ikke kun vedrører områder, der er badet af dette hav, fordi det findes langs vestkysterne på mellembreddegrader på alle verdensdele og i det sydøstlige Australien. Og på nogle tropiske bakker.

Oceanisk klima: regn

Det regn og deres næsten flerårige tilstedeværelse i skiftende perioder hele året rundt er en ejendommelighed ved det atlantiske klima. Fra januar til december og så videre år efter år undtagen i tropiske områder hvor der er tørre vintre, er nedbør altid mulig.

Hvis vi bevæger os til Stillehavet, i de nordvestlige områder tørre årstider, der afviger fra havstandarden, det er somre. Her er også regntiden at håndtere, meget fugtig og bestemt ikke kort, hvor der ikke er mangel på vand og sikrer, at når regnen stopper, forekommer der ikke fænomener svarende til middelhavsklimaet, af varme og tørke.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Du kan også være interesseret i:

  • Middelhavsklima
  • Paris klimaaftale
  • Vejr og klima


Video: Welcome App Germany - Klima, Flora und Fauna (December 2021).