Søgninger

Jordbærtræ, sygdomme og behandlinger


Jordbærtræ, sygdomme og behandlinger: hvordan man forebygger og bekæmper sygdomme, der angriber jordbærtræet. Fra parasitter til svampesygdomme (gule blade, plettet blade, blade, der falder for tidligt ...).

Detjordbær trædet er en meget plantemodstandsdygtigmen ikke derfor immun over forsygdomme, især hvis det kommer tilsvampesygdomme.

Jordbærtræ, dyrkning for at forhindre sygdom

Detjordbær trædet er hjemmehørende i Middelhavsområdet og Atlanterhavskysten op til Irlands sydlige bred. Det tilhører ericaceae-familien, og al information om dens dyrkning kan findes i vores guidehvordan man dyrker jordbærtræet.

I guidenhvordan man dyrker jordbærtræet,Jeg har forklaret dig næsten alt. Fra den første plantning tilbeskæringforår. Detomsorger afgørende for at forhindresygdomme i jordbærtræet. Et par trivielle eksempler? Hvis du lader planten vokse fri, skal du vide, atjordbær trædet er en buskplante, det har tendens til at trives på en "massiv" måde. I dette tilfælde, hvis du ikke udfører en regelmæssigbeskæringfor at fjerne tørre grene, der vokser ind mod planten indvendigt, vil planten være mere udsat forsygdomme.

Grunden? Allesygdommenogle planter,jordbær træinkluderet udvikler de sig, når luften cirkulerer dårligt, og når fugtigheden stagnerer. Under disse to betingelser, forjordbær træsom er en plante, der har brug for sol, vil overdreven vegetation få mange af dens grene til ikke at modtage tilstrækkelig stråling.

Sygdomme i jordbærtræet

På denne side vil vi fokusere på, hvad der ersygdomme i jordbærtræetgiver dig nogle forslag tilomsorgog de strategier, der skal implementeres. At forstå hvorfor dinjordbær træplantehun blev syg, bedre gennemgå nogle grundlæggende begreber, ligesom beskæringen forklaret ovenfor.

Detjordbær træden elsker varmt klima, men kan udvikle sig selv med relativt lave temperaturer. Til dyrke et jordbærtræ sundt, skal du være opmærksom på det miljø, hvor det findes: først og fremmest tage sig af jorden, jordbærtræet er mere udsat for sygdomme, hvis det vokser på meget fugtige jordarter og med let stagnation af vand.

Detjordbær trædet skal kun overrisles på tidspunktet for implantationen eller i tilfælde af langvarig tørke. Vanding er kun nødvendigt om sommeren. Tildyrke jordbærtræet i potter I stedet skal du være mere opmærksom og våde jorden hver 4-5 dage. Altid tiljordbær træ i vase, skal du med jævne mellemrum administrere gødning, mens årlig befrugtning er nok til jordbærtræet i haven.

Jordbærtræ, svampesygdomme og parasitter

Når jorden er godt drænet og frugtbar, og især når planten er godt ventileret,jordbær trædet bliver næppe angrebet afsvampe- eller parasitære sygdomme. Solen, der filtrerer gennem grenene, forhindrer spredning af svampesporer ved at bremse verden sygdom. Omvendt, hvisjordbær trædet er ikke godt ventileret, der er stagnation af luft, et højt fugtighedsniveau og dårlig udsættelse for solensvampesygdommede vil være rundt om hjørnet, ligesom parasitterne selv.

For at modvirke svampesygdomme afjordbær træbrugen af ​​et kobberprodukt anbefales: Bordeaux-blanding, kobberphosphat ...

Lige hyppigt kan parasitære angreb frabladluseller mere generelt plantelus. I dette tilfælde anbefales brugen af ​​et bredspektret insekticid, bedre hvis det er tilladt i økologisk landbrug såsom pyrethrum.

Jordbærtræ med pletter på bladene og gule blade

Hvis jordbær trægaverpletter på bladeneog gulfarvning (gule blade) sandsynligvis en gangsvampesygdomforårsaget afSeptoria unedonis, et let at genkende patogen.

DET symptomer: svampenSeptoria unedonisangriberjordbær træ og de mest synlige symptomer bæres afblade. Det forårsager dannelse af pletter og en uregelmæssig rødlig eller brunlig omrids med bladets centrale område med grå pletter.

Hvissygdomer i en avanceret tilstand, vil du bemærke større pletter og gulnede blade klar til at falde. Også i dette tilfælde involverer den anbefalede behandling brug af kobberbaserede fungicidprodukter, men med mere intensive behandlinger (du bliver nødt til at gentage dem et par dage senere).

Fungicider og pesticider til behandling af sygdomme i jordbærtræet

At finde fungiciderog pesticider til behandling af jordbærtræets sygdomme (i potter eller i haver) kan du kontakte din pålidelige forhandler i det landbrugskonsortium, der er tættest på hjemmet, eller ved at drage fordel af online-købet.

På Amazon er det for eksempel let at finde billige kobberbaserede fungicider. For at give dig et eksempel, at "denne Amazon-side"Du vil finde kobbersulfat nyttigt til behandling af svampesygdomme i jordbærtræet såvel som hos prydplanter, køkkenhaven eller frugtplanter. Det pågældende produkt kan købes med € 9,90 og gratis forsendelsesomkostninger.

Ved lave doser er det også nyttigt tilforebyggende behandlingaf de sygdomme, der skal udføres i slutningen af ​​vinteren på alle de arter, som du anser for at være i fare for at få svampesygdomme.

Når du bruger fungicidet, skal du være meget forsigtig med at følge de doser, der er angivet af producenten. Selv hvis du vælger et fungicid, der er tilladt i økologisk landbrug, såvel som det jeg har foreslået, må du ikke overdrive doserne.

Hvis jordbær træ hit er dyrket i potter, vær særlig opmærksom på jordforholdene og prøv at garantere planten de bedste betingelser forovervindeder sygdom. Fortsæt med velafbalancerede befrugtningsinterventioner.

Kobbersulfat er også nyttigt i tilfælde af skimmel på frugter.

Hvis du kunne lide denne artikel, kan du følge mig på min Instagram-konto!


Video: How to do the Epley Maneuver (December 2021).