Søgninger

Stigende fugtighed: hvordan man fjerner det for evigt


Stigende fugtighed, det ser ud til at være et af de klassiske problemer, der ikke påvirker os, men hvor mange vi er, ejere af nye eller nyligt renoverede bygninger, der trækker på skuldrene foran små pletter og derefter ... Og så lægger vi hænderne i vores hår for om et par måneder er problemet invaderet huset.

Fra et lille sted ved en tilfældighed bemærket til prikkede vægge. Vi har hørt Stefano Pigatto, fra Archimede Group, den første fugtspecialist i Italien for at lade os forklare, hvad der erstigende fugt og hvordan man bevæger sig for ikke at blive ofre. Og frem for alt at "gætte" den rigtige løsning til spild ikke tid og penge.

1) Hvad er stigende fugt?

L'Stigende fugtig det er det irriterende fænomen, der findes i de fleste bygninger, nye eller gamle, hvilket får maling og gips til at smuldre. Når fænomenetstigende fugt er enig i princippet om kapillaritet, fordampningen af ​​fugt er et andet fænomen, ofte undervurderet, af elektrisk karakter, hvorved fugtigheden fra undergrunden, der overvinder tyngdekraften, stiger op ad væggene gennem materialets kapillærer.

2) Er der steder eller typer bygninger eller andre sammenhængsegenskaber, der favoriserer skabelsen af ​​stigende fugt?

Ja, der er mange faktorer, der favorisererstigende fugt. Nogle typer af plaster eller maling, forkerte tekniske konstruktionsdetaljer, klimatiske og geologiske situationer og kun tidens gang er alle aspekter, der favoriserer det. Der er også komplikationer forkerte bygningsreparationer, lavet uden nøjagtig viden om uønskede virkninger. For eksempel i nogle tilfælde brugen af ​​vandtætningsbarrierer eller affugtning af plaster de skaber mere skade end godt. I disse tilfælde ud over at skulle fjerne forkerte materialer, meget ofte har fugtigheden inde i murværket spredt sig meget mere end før, hvilket gør situationen værre.

I andre tilfælde er problemet med stigende fugt den flyttes simpelthen fra væggene til gulvene eller til de tilstødende vægge. Det virker umuligt, men ofte ser væggene smukke ud at se på efter kun at have skjultstigende fugt med forkerte indgreb, men omgivelserne bliver usunde, fordi de er rige på fugtighed, hvilket favoriserer dannelsen af ​​skimmelsvamp.

3) Blandt årsagerne til stigende fugt, som er den hyppigste? Hvad er de andre?

L 'stigende fugt det kan forekomme på grund af mangel på tilstrækkelig vandtætning, spild fra brud på hydrauliske systemer, midlertidige oversvømmelsesfænomener og af enhver anden grund, der involverer tilstedeværelse af fugt i nærheden af ​​væggene. Det er ikke ualmindeligt, at selv kritiske kondensfænomener eller restfugt fra byggearbejde forårsager stigende fugt.Alle disse variabler er en prøvelse for dem, der vælger at løse problemet medstigende fugt gør det selv eller blindt uden sikkerhed for årsagen og løsningerne.

4) Det ser ud til, at 9 ud af 10 indgreb mod stigende fugt mislykkes: hvad er din oplevelse?

Der er tilfælde af stigende fugt hvor vi tilfældigvis griber ind i hjem, efter at ejeren allerede har gennemført resolutte interventioner uden nogen succes. For eksempel fordi de lavede nye affugtnings-genoprettende plaster og / eller en kemisk barriere (kemisk udskæring) eller installeret et af de mange enheder på markedet for at modvirkeStigende fugtig mens luftfugtigheden hovedsagelig skyldtes kritiske kondensfænomener. I andre tilfælde skete det, at de udførte de samme indgreb (kemisk skære- eller inversionsanordning) eller brugte affugtning af plaster, mens fugtigheden hovedsagelig skyldtes infiltrationer fra fortovet. Dette er alle hyppige situationer, man møder, når man taler om stigende fugt og i alle ejere har forgæves brugt store summer.


5) Hvad foreslår du for dem, der har problemet eller tvivl om at stige fugt?

At identificerestigende fugt, men ikke kun det, der er vores service Eureka: den første i Italien, der bruger et specifikt instrumentelt efterforskningssystem. Eureka sørger for en certificeret analyseprocedure med videnskabelig instrumentering, der er resultatet af 18 års erfaring inden for sanering ogstigende fugt hvilket hjælper med at træffe de rigtige valg på en bevidst måde. Tjenesten er tilgængelig næsten i hele Italien og giver dig mulighed for at kende årsagerne og løsningerne på problemet, selv forstå, om det virkelig kan løses. På denne måde, selv i nærværelse af stigende fugtSom med andre problemer kan du stoppe med at spilde penge og tid med midlertidige indgreb og i stedet fokusere på at løse dem. Det er ikke forbi, Eureka “verificerer” også, at problemet er endeligt løst.

6) hvad er de første ting at gøre, hvis vi er klar over, at vi er stigende fugtige?

Først hvis du har mistanke om tilstedeværelsen af stigende fugt, Jeg ville udføre en simpel kontrol af VVS-systemet ved at kontrollere, at vandkontaktoren ikke drejer, hvis der ikke bruges vand i huset. Dette gælder, selvom systemet er nyt og allerede testet! Den anden ting at gøre, mistanke om tilstedeværelsen af stigende luftfugtighed, det er at stole på specialister, der ikke bruger deres øjne til at bedømme og rådgive, men som har en præcis metode til instrumental analyse og viden om konstruktionsteknikker. På dette tidspunkt udelukker jeg derfor alle dem, der sælger byggevarer. Den tredje handling består i at udføre de afhjælpningsarbejder, der er angivet i det tekniske renoveringsprojekt med passende interventionstider, og derefter gentage målingerne afstigende fugt og sammenlign dem med den første til at kontrollere den effektive løsning af problemet. Den sidste fase er at udskifte plasterne ved hjælp af materialer, der er kompatible med de salte, der findes i murværket, og at male væggene med maling, der er kompatibel med det valgte murværk og plaster.


7) forsømmelse af stigende fugt, hvilke risici indebærer det?

Når du forsømmerstigende luftfugtighed der er en gradvis og ubønhørlig stigning i problemer og efterfølgende omkostninger. I livet, som medStigende fugtig, udsætte fejlfinding eller fejlagtigt vil skjule det med gipsplader, modvægge, nogle genoprettende plaster betyder, at du står overfor det igen, men mere seriøst end før. Ud over æstetiske problemer, i tilfælde afstigende fugt, det er nødvendigt at overveje at forstærke ejendommens vedligeholdelsesomkostninger og energiomkostningerne til opvarmning af det. Ud over de økonomiske faktorer skal det betragtes somstigende fugt det kunne påvirke kvaliteten af ​​lokalets sundhed negativt, indtil det skabte fænomener virkelig bekymrende forme.

For dem, der ønsker at udforske emnet for yderligerestigende fugt sammen med Archimede Group og med den samme nøjagtighed og præcision, som han talte til os Stefano Pigatto du kan også konsultere en værdifuld guide ved at downloade den gratis. Det kaldes "de 7 hemmeligheder for at fjerne fugt" og for at få det, skal du bare registrere dig på Archimede Groups websted.

Hvis du kunne lide dette interview, skal du fortsætte med at følge mig på Twitter, Facebook, Google+, Pinterest og ... andre steder skal du finde mig!

Du kan også være interesseret i

  • Hygrometer: betydning og pris
  • Ideel fugtighed i huset


Video: Whitney Houston - I Will Always Love You Official 4K Video (Oktober 2021).