Søgninger

Giftige forhold: hvordan man kommer ud af dem


Giftige forhold, dem, der ikke kan liste mindst et par, fortid eller nutid, i håb om ikke at kunne styre dem i fremtiden. De er forhold til mennesker, som vi kan definere så skadelige som persticider. På engelsk finder vi dem beskrevet med udtryk "perspektivicid", en blanding mellem perspektiv + pesticid, perspektiv og pesticid, forhold, der ønsker at dræbe vores meninger.

Det giftige forhold de kan være dem med partnere, men også dem med slægtninge eller kolleger, de er alle forhold, hvor den anden for eksempel ønsker at udøve kontrol og ønsker invadere vores beslutningsrum. Manipulatorer og computere er i høj risiko, bedst at holde sig væk for at undgå giftige forhold.

Giftige forhold: hvordan man kommer ud af dem

Det første skridt er at genkende dem, hvilket ikke altid er trivielt, og som muligvis kræver synspunktet for en ekstern person, der kender os godt, og som har modet til at være oprigtig med os. At indse, at et forhold er skadeligt, er det nødvendigt at reflektere over dig selv, forstå hvordan og hvornår vi sætter os i offerets sko og hvilke usikkerheder der får os til at gøre det.

Mens vi søger oprindelsenPå samme tid kan vi arbejde på os selv ved at elske hinanden mere hver dag, selvom det ikke altid lykkes os at forstå hinanden. Lad os sætte hvordan prioritet for hver dag, vores behov og vores ønsker, lad os huske selv ved små lejligheder, at give os værdi uden frygt for, at den anden vil opgive os. Hvis det er tilfældet, så er vi det frisk ud af et giftigt forhold.

Giftige forhold: psykologi

DET psykologiske mekanismer underliggende toksiske forhold er på ingen måde trivielle, og selv før det er de ikke det samme for alle. Det er forkert og skadeligt at generalisere, men nogle eksempler kan gives. Nogle af os er i falder i en misbrugeres "fælde" der kan gøre det på et psykologisk, følelsesmæssigt eller fysisk niveau. Partneren eller pårørende kontrollerer os ved at begynde at overbevise os om, at han har ret i alle henseender om alt.

Vores synspunkt forsvinder. Hvad ofte er den søde og venlige holdning er vildledende at manipulatoren trækker sig ud, skiftevis med den aggressive og sender os i forvirring.

Giftige forhold i kærlighed

Når du bor sammen med en kontrollerende partner, du bliver forvirret, du har ikke længere en anelse om, hvad vores personlige meninger er, og du føler en flerårig følelse af skyld. Et giftigt forhold føder på den følelse af isolation, som offeret føler og på samme tid vi fortsætter med at skubbe venner og familie væk for at gøre vores plage lykkelig. Giftige forhold i kærlighed får dig til at miste følelsen af ​​dine ideer, mål og tanker.

Giftige forhold i familien

Uanset om det er bedre, eller om det er værre end giftigt forhold om det er med en slægtning i stedet for med en partner, er det svært at sige. Det er også rigtigt, at når det kommer til en forælder, er det vanskeligt at adskille sig fra ham, mens partneren teoretisk kan gå. At placere en rangordning af de mest skadelige giftige forhold er virkelig ubrugelig, hver sag er separat. I familien kan situationen blive kompliceret fordi de følelsesmæssige bånd er sammenflettet med økonomiske.

Du ser alle slags dem, fra den diktatoriske mor til tyrannesønnen, fra den voldelige søster til den beregnende far og chef. Når man studerer i psykologi giftige familier de stive adskiller sig ofte fra de fleksible, de førstnævnte har toksiciteten i deres natur og er derfor uopløselige.

Giftige forhold på arbejdspladsen

Selv blandt kolleger kan udvikle sig giftige forhold selvom de forbliver på arbejdsniveau. Så jeg taler ikke om kolleger, men om kolleger, der ønsker at kontrollere os og annullere vores figur. Det meste af tiden, der er ingen fysisk vold, men en tung dosis af den psykologiske hvilket virkelig kan få en person til at afslutte sit job, hvilket ikke altid er simpelt eller kompatibelt med den enkeltes personlige og økonomiske balance.

Giftige forhold: rådgivning

Vi har ikke behandlet giftige forhold mellem venner, men de er der, og her er hvordan man håndterer dem, alt forklaret i a fremragende og nyttig bogGiftige venskaber. Hvordan man genkender dem og transformerer dem positivt”Til 8 euro på Amazon, skrevet af Mireille Bourret.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Du kan også være interesseret i:

  • Verdens venskabsdag
  • Seks grader af adskillelse
  • Slægtstræ i familien
  • Familiekonstellationer


Video: Det lyder bare dejligt, men det kan jeg ikke, desværre. (December 2021).