Søgninger

Spidsenes spredning er spredt


Spidsernes kraft er en effektiv kraft, demonstreret, forklaret, og at vi også kan se med øjnene i fænomener som f.eks. lynstang eller i fysikeksperimenter let at lave. Lad os se, hvad det består af, og hvordan det kan tjene.

Spidsenes spredning er spredt

Vi taler også om "tip-effekten", og vi vil angive det fænomen, som elektriske ladninger fordelt på overfladen af ​​en leder er koncentreret i de dele, der har en mindre krumningsradius, det vil sige de mere spidse. Mindre radius, højere ladetæthed. Vi taler om dette, når vi har en ladet leder med en høj krumning, og netop på grund af spidsernes kraft frembringes der et højt felt af spidserne, der er i stand til at ionisere luften omkring. Det studeres også godt ielektromagnetismehvor entusiaster også kan uddybe fænomenet piezoelektricitet.

I naturen ser vi dette, når lynet rammer spidse lynstænger, eller på spidsen af ​​træer, mens der i elektronik er der enheder såsom ensrettere, der baserer deres funktion på denne effekt.

I disse enheder var der for eksempel a spids krystal eller en metalspids i kontakt med en anden krystal og den flade flade elektroner kunne skubbes ud fra spidsen for at skifte til det flade ansigt, men ikke omvendt. Sådan "rettede de" sig ud.

Kraften i spidserne i en opladet leder

Når det kommer til kraften i pigge, er det altid i nærværelse af a ladet leder, fordi den anden magt i piggerne er at "stikke" og ikke rigtig centrere sig med det, vi taler om.

I nærværelse af en ladet leder er vi sikre på, at elektrisk ladning på overfladen det "koncentreres" i de områder, hvor krumningsradius det er mindre og genererer et elektrisk felt, netop i de områder, der er tipene, mere intense. Det siger sig selv den elektrostatiske potentielle energi det er igen større, og når dette sker, bliver en elektrisk afladning mere sandsynlig.

Tipets styrke: eksperiment

I fysiklaboratorier et af de mest almindeligt foreslåede eksperimenter at vise styrken i tipene er, at rulle, en indretning, der består af et metalkryds med 2 lige ortogonale arme og de spidse ender bøjet vinkelret i samme retning.

Dette kors kommer suspenderet i balance i dets massacenter frit at rotere omkring en lodret akse, der hviler på en støtte af isoleringsmateriale.

Ved at holde rullen ladet med et bestemt potentiale begynder den at dreje af sig selv. Fordi? Og magisk magt af tipene. Opladningen af ​​boblebadet er koncentreret på korsets spidser, der genererer et meget intenst elektrisk felt, som kan overvinde luftens dielektriske styrke og ionisere den. Derfor genereres ioner af begge tegn i i nærheden af ​​tipene, de med modsat ladning til rullen tiltrækkes, de med samme tegn afvises i stedet op til en stor afstand.

For princippet om handling og reaktion på hver arm af rulle et skub i den modsatte retning virker, der bestemmer et øjeblik i forhold til rotationsaksen. Og hjul hjul.

Tipets styrke: lynstang

Ud over laboratorieeksperimentet giver naturen os mange muligheder for at observere spidseffekten, når lynet f.eks. rammer som i virkeligheden er passage af elektrisk ladning fra stormskyen til jorden på en hurtig og voldsom måde. Disse elektriske afladninger rammer spidserne på jordenpå grund af deres særlige opførsel over for kontorerne. Træer, klokketårne, lynstænger. ER paraplyer, nogle gange, så det er bedre at købe en "sikker" og også trendy, som denne prikket hvid sort fra 26 euro.

Tipets magt: demonstration

Vi rapporterer ikke en her demonstration for insidere, og som du kan finde i hver fysikbog. Det er der, og det er interessant, men der er behov for nogle grunde for at forstå det.

Til gengæld tipets magt, når først demonstreret, kan forklare fænomener, der ellers kan virke mystiske som jeg brande fra Sant'Elmo og det faktum, at lyn lettere rammer spirer, træer eller lynstænger.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram


Video: Corona ændrer sig.. Men hvordan? (Juli 2021).