Søgninger

Stratigrafi af et omfattende grønt tag


Omfattende grønt tagstratigrafi: beskrivelse af alle de lag, der udgør det omfattende grønne tag. Referencer og forskelle med det intensive grønne tag.

I denne artikel vil vi se på et eksempel påstratigrafiaf enomfattende grønt tagplaceret på et fladt tag. Det omfattende grønt tag, i modsætning til et intensivt grønt tag, kan det være "plantet "selv på skråt tag eller uregelmæssige og svære at få adgang til baldakiner.

Alle forskelle mellem intensivt grønt tag og stor, set fra synspunktet stratigrafi, installation, styring og vedligeholdelse, konstruktionsomkostninger, vægt og samlet tykkelse er anført i artiklen dedikeret til sammenligningen:Omfattende og intensivt grønt tag. På denne side vil vi fokusere påstratigrafi af et omfattende grønt tag.

Omfattende grønt tagstratigrafi

De elementer, der udgør enomfattende grønt tager anført herstratigrafi.

1. Tagplade - Base

Tagpladen kan laves med forskellige byggematerialer, selvom den generelt består afmurværk.

2. Bituminøs primer - Fixativt lag

Overfladen, der skal dækkes medgrønt tagskal nødvendigvis behandles med enbituminøs primeret stof, der trænger ind i tagets porøsitet for at blokere støv og lette vedhæftningen af ​​efterfølgende lag.

3. Dampbarriere - Isolerende lag I

Dampbarrieren danner et ægte isolerende lag og har til opgave at beskytte taget mod kondens. Fra et byggesynspunkt er det isolerende lag eller dampspærren givet af en bitumenmembran forstærket med aluminiumsfolie koblet til et enkelt lag polyester.

4. Varmeisolering - Isolerende lag II

Det har til opgave at isolere hjemmet ved at beskytte det mod energispild. Det undgår den indre kondens af vanddamp på de kolde dele og tjener derfor til at forhindre infiltration og relaterede problemer som fugt og skimmel. Istratigrafiaf enomfattende grønt tag, kan det varmeisolerende lag spille en mere eller mindre vigtig rolle for den samlede tykkelse af det grønne tag. Afhængig af de valgte materialer og graden af ​​isolering kan det varmeisolerende lag have en tykkelse på fra 2 til 16 cm.

5. Vandtæt membran og 6. Membran anti-rod

Disse er to membraner, den første forhindrer vandets passage gennem dækslet, og den anden blokerer enhver rodkrydsning i de underliggende lag. Disse membraner er nogle få millimeter tykke. De er modstandsdygtige over for rivning, fleksible i kulde og fremragende varmebestandighed. I virkeligheden er anti-rodmembranen intet andet end en vandtæt membran, der har gennemgået en behandling med anti-rodadditiv som krævet af EN13948-standarden.

7. Dræningslag

Det bruges til at styre regnvand. Dette lag har en ret høj tykkelse, generelt mellem 8 og 10 cm, selvom du kan bruge ekspanderet lergranulat til en tykkelse, der kan nå 15 cm.

8. Filterlag

Det begrænser rodvæksten ved at afgrænse det næste lag, det af jorden. Det eneste materiale, der formår at krydse dette lag, er vand, som derefter styres af det underliggende dræningslag. Dette lag har en meget lav tykkelse: der anvendes geotekstilstoffer, dvs. blade ca. 1 mm tykke.

9. Kultursubstrat - Vegetation

Vækstmediet ender med overfladevegetation. Dette substrat har en vigtig tykkelse, og de anvendte materialer inkluderer normalt en blanding af mineraler (pimpsten og mursten) med organiske komponenter, der gør det muligt for planterne at slå rod (tørv, kokosfiber ...).

Dette lag har en tykkelse, der generelt går mellem 8 og 15 cm. Under nogle omstændigheder når den endda 20 cm.

Generelt dyrkes arten påomfattende grønt tagJeg er ellerindfødtederfor modstandsdygtig over for lokale eller rustikke klimatiske forhold: brug afSedium, en blanding af forskellige botaniske sorter valgt ud fra den klimatiske zone, hvori de vil blive plantet.

Du kan også være interesseret i

  • Stratigrafi af tag og væg


Video: Tagterrasser. Tagkanalen 6 (September 2021).