Søgninger

Den røde sø i Val di Tovel


Et glimt af den fortryllende Lake Tovel

Der Val di Tovelsammen med hans berømte nålen, er bestemt en mulighed for opdagelse for vandrere og familier på udkig efter lidt friskhed og eventyr i det fortryllende landskab i Dolomitterne. Dalen ligger i den nordlige del af Brenta Group, hvor den kommer ind i sydvestlig retning. Den samlede udvikling er over 17 km, og højdeforskellen, meget udtalt, giver anledning til en lang række miljøer, blandt hvilke Blænding: en kaotisk udvidelse af sten som følge af enorme gamle jordskred.

Af stor kulturel og økologisk betydning er bjergmarkerne Tuena bjerghytte, Pozzòl er Flavona, der stadig bruges i dag, omend mindre end tidligere. I den centrale del af dalen er der Tovelsøen, hvis krystalklare vand får utrolige nuancer af blåt og grønt. I sommermånederne, indtil begyndelsen af ​​1960'erne, var søen udsat for et fænomen naturlig rødme, unik i verden for intensitet af farve og forlængelse.

Ved oprindelsen af ​​fænomenet rødhed af vandet tilstedeværelsen i søen af ​​enmikroskopiske alger (i årtier døbt som Glenodinium sanguineum, i dag omdøbt til Tovéllia sanguinea), stadig til stede i søen, men med meget lavere koncentrationer. Denne alge indeholder i plasma olieagtige stoffer farvet af carotenoidpigmenter, der er ansvarlige for dets karakteristiske Rød.

Om sommeren, efter opvarmningen af ​​søvandet, steg algerne til overfladen med koncentrationer på 2-3.000 mikroorganismer pr. Kubikcentimeter vand. Siden 1964 har fænomenet aldrig gentaget sig. I disse år har Adamello-Brenta naturpark, også født for at beskytte dette fascinerende fænomen, har samarbejdet i et komplekst forskningsprojekt, kaldet S.A.L.T.O., som har identificeret manglen på næringsstoffer i søvandene som den mest sandsynlige årsag til manglen på rødme.

Hvordan får man

I bil til Cles eller Tuenno (i provinsen Trento), hvorfra shuttlebussen til Capriolo og Lake Tovel afgår. Det er også muligt at køre til Capriolo langs den kontrollerede trafikvej og parkere i det betalte parkeringsområde. Fra Capriolo til søen er der begrænset trafik, der kun er tilgængelig for shuttlebussen og autoriserede beboere.

Stierne

Fra Capriolo starter stien til de gamle savværker og stien til krukkerne, der fører til søen, som kan rejses langs hele dens omkreds langs stien til søen Tovel. I Laston nordvest for søen er der en sjovt udstyret sti, fra klatrevæggen til den tibetanske bro, hvor du kan opleve stærke følelser med Val di Non Alpine Guides.

For info: Adamello Brenta Natural Park 0465 806666

Du kan også være interesseret i

  • Vulkansk sø: hvordan det dannes
  • Green Lake: den nedsænkede skov


Video: LAKE TOVEL. BREATHTAKING SHOW IN THE FALL!!! LAGO DI TOVEL (Juli 2021).