Søgninger

Mint pesto


Hvordan man laver myntepestoklassisk og varianter (mynte og valnødder, mandler, pistacienødder, cherrytomater, courgetter ...). Opskriften på pasta med myntepesto eller risotto med myntepesto.

Blandt de forskellige typer pesto er den, der er lavet med, alt for undervurderet friske mynteblade. Mynt har fordøjelses-, tonic, stimulerende, astringerende, antiinflammatoriske egenskaber ... men det bruges sjældent til madlavning.

Mint i køkkenet: opskrifter

Jeg vedder på, at du begrænser dig til at bruge mynteblade til at smage kød eller fisk inden stegning eller til parfume og smag af grillet courgette og auberginer. Anvendelsen af mynte i køkkenet du kan gå meget længere, og hans eksempel er et eksempel pesto hvor fra simpel aromatisk urt mynte i køkkenet bliver til et rigtigt krydderi.

Især kan du forberede:

  • mynte og valnød pesto
  • mynte og mandelpesto
  • myntepesto og cherrytomater
  • mynte og pistacienødder
  • mynte og basilikum pesto
  • mynte og courgettepesto

Den opnåede sauce er perfekt til at bringe pasta og risotto til bordet. Jeg fortæller dig opskrifterne detaljeret.

Mint pesto, opskrift

Med de foreslåede doser kan du krydre 300 gram pasta, helst lang pasta såsom linguine og bavette eller penne rigate. Her er opskriften på pasta med myntepesto.

  • 300 gr pasta
  • 1 flok frisk mynte
  • et par basilikumblade (valgfri men anbefalet)
  • 30 g mandler eller valnødder
  • 40 gr pecorino
  • 4 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
  • 1 knivspids salt
  • økologisk citronskal (valgfri men anbefalet)

Hvis du vil lave myntepesto med thermomixen, skal du sørge for at bruge et program, der ikke overopheder bladene. Friske, overophedede blade har tendens til at oxidere.

Ideelt set skal du bruge den klassiske mørtel til at fremstille myntepesto, men brug for en bekvemmelighed og for at reducere tiden også en nedsænkningsblander.

Sæt en spiseskefuld olie, de friske blade af en generøs flok mynte, basilikumbladene og mandlerne i mørtelkanden eller blenderen. Betjen mixeren (eller pund med en pistil), indtil du får en creme. Tilsæt osten.

Bemærk: Du kan erstatte mandler med valnødder, hasselnødder eller pistacienødder. Undlad hvidløg med pistacienødder og hasselnødder!

Kog saltet vand i en gryde. Slip pastaen og afslut madlavningen. Hæld pastaen ud, og brug myntepestoen og den resterende olie til at krydre den.

Inden servering, pynt hver skål med revet citronskal.

Pesto med mynte og cherrytomater

For opskrift på mynte og tomatpestoJeg henviser til "Trapani pesto opskriften". Trapani pesto kræver brug af basilikum, udskift 50% af basilikum med mynteblade. På denne måde får du en mynte, basilikum og tomatpesto.

Risotto med myntepesto

Til denne opskrift skal du forberede enmyntepestomere delikat.

  • En flok frisk mynte
    (ca. 30 gr)
  • 40 g pinjekerner
  • 20 g valnødder
  • 50 ml ekstra jomfru olivenolie
  • 30 g smør
  • Fin salt lige nok
  • 30 gr pecorino romano
  • 20 gr parmesanost
  • 180 gr ris (anbefalet, vialone nano ris)
  • Vegetabilsk bouillon, lige nok til madlavning af ris

Også denne gang råder jeg dig til at bruge mørtel snarere end termomix eller mixeren for at forhindre mynteblade i at blive overophedet. Smagen af risotto med myntepesto det er stærkt aromatisk.

Forbered pestoen med olie, valnødder, pinjekerner, ost og mynteblade. Kog risen med en vegetabilsk bouillon. Mængden af ​​bouillon skal være tilstrækkelig til at garantere kogningen af ​​risen (med fuldstændig absorption af væsken fra riskornene).

Når kogt, tilsæt sauce og pisk risotto med tilsætning af smør og, hvis det ønskes, med en ekstra ost.

Bemærk: Du kan tilføje et par mynteblade til vegetabilsk bouillon for at infundere og fjerne, inden du bruger væsken.

Har du en mynteplante? Udnyt dets egenskaber ved at tilberede en fremragende drink, der skal serveres kold om sommeren og varm om vinteren: mynteinfusion.


Video: How to make Pesto. Gennaro Contaldo. (December 2021).