Søgninger

Barometer: hvordan det fungerer


Barometer, det instrument, der bruges til at måle luftens vægt. Det lyder som en poetisk definition og er i stedet en videnskabeligt korrekt definition, fordi hvad barometer målinger er det atmosfæriske tryk.

Barometer: hvordan det fungerer

Der findes forskellige typer barometre, men de mest kendte og mest almindelige er to, den ene kviksølv og den metalliske. At forstå, hvordan en barometer, lad os analysere modellerne en efter en for at kende principperne bag dem mere eller mindre præcise resultater, de giver os.

Torricelli barometer

Opfundet af Evangelista Torricelli i 1644 er denne type instrument kviksølvbaseret og indeholder kviksølv. Måling af atmosfærisk tryk er i dette tilfælde knyttet til stoffets opførsel. Det barometer det pågældende er sammensat af en rør fyldt med kviksølv med den øverste ende lukket og den nederste nedsænket i en bakke, der også indeholder kviksølv.

Målingen foregår sådan. Der atmosfærisk tryk "presser" på kviksølv på bakken og får kviksølvniveauet i røret til at stige eller falde afhængigt af hvor meget det er. Så hvis vi måler niveauet i røret sammenlignet med niveauet i bakken, kan vi tildel en værdi til trykket.

Metallisk barometer

Der er også den i metal som normalt betragtes som mindre nøjagtige og på samme tid meget mere praktisk. At vælge er det godt at vurdere, i hvilket omfang vi har råd til at gå på kompromis med nøjagtigheden af ​​den opnåede måling. Det afhænger af, hvad vi har brug for.

Metalbarometre er baseret på trykfølsomhed vist af en flad dåse, kaldet den barometriske kapsel, som har tynde og bølgede metalvægge. Der oprettes et vakuum i det, og derefter måles trykændringerne forårsage kompression og udvidelse af kapslen. Disse er virkelig umærkelige kompressioner eller udvidelser for at blive fanget og målt, de forstærkes af et løftesystem, som derefter sender dem til en indikatornål eller et elektronisk display.

Aneroid barometer

Der er en anden type barometer hvilket er interessant at vide, selvom det ikke bruges så meget som de to andre nævnte.

Den består af en Bourdon-rør med linseformet sektion og kaldes aneroid. Når man ser på dens form, kan du se, at den har brede baser og en bølgeform, der er en grund. Dette medfører, at der dannes en bred udflugt på grund af effekten af atmosfærisk tryk der virker på dem, og som vi vil måle.

Denne type barometer er ikke en nylig opfindelse, der er billeder, der skildrer nogle modeller tilbage til det tidlige tyvende århundrede hvor du ser kapsel af Vidie og forstærkerhåndtagene for bedre at opfatte virkningerne af atmosfærisk tryk og måle dem.

Barometer: priser

Hvem vil vide atmosfærisk tryk og generelt, hvad tid siden kan du købe et barometer, der også fungerer som en vejrstation, fordi den har det indvendigt, hygrometer og termometer. På Amazon koster det 31 euro, det er i rustfrit stål derfor vejrbestandig, kan derfor også bruges i gården eller på balkonen.

Digital barometer

Hvem foretrækker en digital model du kan købe denne trådløse vejrstation med radiovækkeur til 74 euro, der også giver målinger af indvendig og udvendig temperatur og fugtighed. Denne enhed er i stand til forudsige vejret og kommunikere det med fem ikoner: solrig, delvist solrig, overskyet, regn og hældende regn.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Relaterede artikler, der kan interessere dig:

  • Vejr og klima
  • Elektronisk mikroskop
  • Bioklimatisk drivhus


Video: Top 10 Best Luxurious Smartwatch (December 2021).