Søgninger

Protea, blomst og plante


Protea, blomst og plante: fra dyrkningtil salg af planter og frø. Varighed og egenskaber ved afskårne blomster, arter og råd om, hvordan man dyrker dem i potter eller i haven.

Protea, plante

Det er ikke let at tale omprotee: der er omkring 130 arter, mange meget lig hinanden, andre har dog karakteristiske ejendomme. Protee hører til Proteaceae-familien, det er de ogsåplanterhjemmehørende i Sydafrika, mange arter vokser i de tempererede middelhavs klimazoner, derfor tilpasser de sig perfekt til det italienske middelhavsklima. Andre arter trives derimod i subtropiske områder, og derfor kræver de særlig pleje til dyrkning i vores haver.

Protea, blomst

Denne plante har uanset spceie enkle, læderagtige blade, som moderens natur har modelleret for at minimere vanddispersion på grund af fordampning af blade. DerproteaDet er enplanteværdsat for sin smukkeblomstrer.

DETblomsterde er meget prangende. Blomsterne er ensomme og terminaleprotea blomstadskiller sig efter art. Derudover kan du i planteskoler og havecentre finde sorter, der kan forbedre blomsternes størrelse og farver.

Vi kan findeplantermed meget store centrale blomster eller med et stort antal små blomster omgivet af kronbladlignende skovlblade.

Hvordan man dyrker protea

Derdyrkning af proteadet kan udføres både i potter og i den åbne have. For at opnå en naturskøn effekt, der bestemt ikke går ubemærket hen, anbefaler jeg digdyrkehele pletter af haven med en enkelt art afprotea. På denne måde får du frodige grønne områder, der på blomstringstidspunktet skaber elegante farvepletter med tydeligt synlige blomster i grenene. DET protea blomster de har en ejendommelighed, der værdsættes: de er farverige og tydelige, selv når knoppen er lukket. Derblomstrendesidste flere måneder.

Valget af planten til at vokse i haven eller i en gryde skal ikke stå i rimeligt forhold til personlig smag som med pladsbehov. De kendte arter har meget forskellige størrelser.

Hvem har en lille have eller ønskerdyrkning af protea i potterhan bliver nødt til at vælge en lille art, der ikke optager mere end 30 - 100 cm i bredden. Den største art kan faktisk endda overstige 3 meter!

Protea, plantedyrkning

Derproteadet er en plante, der ønsker sur jord. Protea obtusifolia og Protea repens arter kan tåle jord med pH op til 5,5 - 6, men de andre arter vil have jord med pH-reaktioner mellem 3,5 - 4.

De vil have rigelige vandinger, men givet pH-kravene, især hvis du vildyrkning af protea i potterUndgå kunstvanding med ledningsvand (kalkholdigt) og vand med syrnet vand eller regnvand.

Disseplanterde ønsker fuld solbeskyttelse og modstår også vinden, der er typisk for kystområder.

Til plantning skal du arbejde dybt i jorden, der skal være blød. Fordyrkning i potterBrug sur jord til såning. Jorden skal drænes godt.

Protea, plante eller frø salg

For at købe planterne kan du gå til specialiserede planteskoler eller drage fordel af onlinesalg. Hvem vildyrke proteastartende fra frøet bliver du nødt til at være tålmodig, fordi frøene har lav spiring, så på en rigelig såning vil du kunne fortsætte et par planter.

Dersåning af proteaendet kan ske om foråret. DETfrøde skal placeres i blød jord til såning, skal holdes fugtige og frem for alt i et delvis skyggeområde. Frøene skal nedgraves i en dybde svarende til frøets størrelse, derfor meget overfladisk.

Hvor lang tid tager det at spire? Fra en til tre måneder afhængigt af arten og udviklingsforholdene. Når de første blade vises, skal du reducere vandmængden og flytte til en større, godt drænet gryde.

Til plantning (men også til såning) kan du bruge en jord lavet af to dele af groft flodsand og to dele af sur jord og en del af vermikulit. På denne måde vil du være i stand til at sikre en jord med en sur pH. De nævnte materialer kan let købes online eller fra specialiserede landbrugskonsortier.

For salg af frø kan du for eksempel se pådenne Amazon-sidehvor de er tilgængeligeprotea frøaf mange arter og sorter.

Protea afskåret blomst

Detafskåret blomster blandt de mest moderne nyheder, som vi finder hos blomsterhandlere! Faktiskafskåret blomstdet værdsættes ikke kun for dets farver og former, men frem for alt for dets lange levetid.

Den mest populære plante at dyrke i potter og bruge til sine afskårne blomster erProtea cynaroides der bærer enorme blomster, der ligner en farverig artiskok, men med et mere yndefuldt og delikat udseende.

Detafskåret blomsthar en lang levetid, ogProtea cynaroidesnår det dyrkes i gryde med sine blomster, tiltrækker det et stort antal bestøvende insekter (sommerfugle, humlebier, bier ...) takket være den store mængde produceret nektar. De tiltrækker også små fugle!


Video: #1 reasons Proteas Die! How to care for Proteas! The Official Guide! (December 2021).