Søgninger

Tornadoer i Italien


Tornadoer i Italien ses de ofte nu, og nyheds-, tv- og radiorapporterne fortæller os om dem med mange detaljer og bulletinen for de involverede og skaderne. Men hvad er de? Og hvorfor dannes de? Og hvorfor oftere og oftere? Deres tilstedeværelse falder delvist inden for virkningerne af klimaændringer i gang, men der har altid været fænomener, så det er godt at begynde at forstå, hvilke egenskaber de har.

I meteorologi Tornadoer, også kaldet tornado eller turbine, er voldelige boblebade med luft, der stammer fra bunden af ​​en cumulonimbus og når jorden. De har en imponerende destruktiv styrke, de frigiver en stor mængde energi. I Middelhavet er tornadoer blandt de mest voldelige fænomener, der kan ses i dag.

Trompeter Trompeter: hvordan de dannes

Ofte tornadoer de er forbundet med ekstremt voldsomme tordenvejr om sommeren, og de rejser hundreder af kilometer og giver vind på op til 500 km / t. Når en tornado der er nogle særlige atmosfæriske egenskaber, der skal være gunstige for dannelsen af ​​cumulonimbus-skyer.

Dette betyder for eksempel variabel vind afhængig af højden og masserne af varm og fugtig luft domineret af en kold og tør en. Når den første rejser sig og kondenserer, stærke tordenvejr dannes og tornadoer gradvist, den mest voldelige, stammer dog fra særligt voldelige storme som f.eks superceller.

Der er andre situationer, der fører til dannelsen af tornadoer, for eksempel det, der er kendetegnet ved tilstedeværelsen af kolde strømme i stor højde som fodrer den konvektive bevægelse af cumulonimbus og stimulerer dens rotation.

tornadoer i Italien

I Italien har vi i de senere år oftere hørt om lufthorn, vises normalt som en slags "tragt", der starter fra en cumulonimbus og når jorden eller havets overflade. Hvis det når jorden, hæver det sig også meget støv.

Det diameter di denne vortex kan variere fra 100 til 500 meter, i Italien overstiger den ikke denne foranstaltning, men i USA overstiger den også 1 km i diameter, hvad angår højde, altid i Italien den går ikke længere end 1000 meter men det er ofte mindre, endda bare et par hundrede meter.

Tornadoer af luft Rom

Blandt de seneste tornadoer der ankom i aviserne, er der den 6. november 2016, da hovedstaden blev ramt af en storm, der skabte gener ikke kun i byen. De har været afdække huse, der var faldne træer, ryddede og oversvømmede bygninger, og to ofre og flere sårede blev registreret i det nordlige Rom.

Tornadoer af luft Genova

Genova er også ofte udsat for tornadoer, en af ​​de seneste er den 14. oktober 2016, der forårsagede flere skader og betydelig skade. Vindstødene nåede 120 km i timen

Drømmer om tornadoer

At drømme om denne type sådanne voldelige atmosfæriske fænomener er et symptom på "voldelige" følelsesmæssige spændinger. De, der gør det sædvanligt, er ængstelige, under stress, i kaos, eller de føler sig i en situation uden for kontrol, der degenererer.
Der er også dem, der drømmer tornadoer når det er ved at blive ansigt en afgørende ændring som forårsager frygt og nervøsitet.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Du kan også være interesseret i:

  • Isbjerg: betydning
  • Spredningens spredningskraft
  • Stigende strøm
  • Weather Nowcasting: Hvad det er
  • DIY anemometer


Video: Tornerò (December 2021).