Søgninger

Scotopic vision: betydning


Scotopic vision, en af ​​måderne at se, at vi har, og vi taler ikke om synspunkter, overbevisninger og værdier, men om syn fra det fysiologiske synspunkt. Vores måde, som mennesker, at se ændringer i forskellige situationer, især lysforholdene. Hvis vi er i dagslys eller om aftenen, er vores øjne og vores hjerne, der modtager sine signaler, kaldet til at udføre et andet job fra tid til anden. Alternativerne til scotopic vision er fotopic og mesopic vision.

Scotopic vision: betydning

På engelsk siges det "Scotopic vision"Og det er en type monokromatisk vision, der udelukkende skyldes aktiviteten af ​​nethinden. Du har det når lyset virkelig mangler, fordi solen går ned, eller fordi vi er kommet ind i et særligt mørkt miljø.

Under denne slags omstændigheder vi er i stand til at detektere forskelle i lysstyrke, men ikke forskelle i kromaticitet. Når belysningen er normal, siges den vision, vi har fotopisk, at mesopisk citeret ovenfor er karakteristisk ved mellemliggende lysniveauer.

Scotopic vision: kegler

Hvis scotopic vision er på grund af aktiviteten af ​​stænger alene, hvad skete der med keglerne? Det er dem, der specialiserer sig i at skelne mange farver såvel som i tilpasning til variationer i lys. Når lysstrålene passerer gennem det krystallinske, billedet projiceres på nethinden som er sammensat af omkring 7 millioner kegler og 12 millioner stænger, der virker i synergi.

Imidlertid er keglerne hovedpersoner i fotopisk syn fordi de er koncentreret i et lille område af nethinden fuldstændigt blottet for stænger kaldet fovea og dermed sikre det vi kan bedst opfatte farver og kontraster.

Stængerne kommer på dette tidspunkt ofte i spil, når der er mindre lys. Hvis synsfeltet generelt ikke er regelmæssigt, hver kegle, der er til stede i foveaen, er forbundet med en nervecelle mens stænger kun er forbundet med nerveceller i grupper.

Det siger sig selv, at sidstnævnte transmitterer et mere forvirret billede på den ene side, så de er mindre effektive end kegler, men de fungerer, selv når der er lidt lys og når keglerne ikke længere er i stand til at give nyttig information til hjernen. Vi er nøjagtigt i den tilstand, hvor syn er scotopic.

Scotopic vision: mekanisme

At gå ind i fordelene ved mekanisme for scotopic vision vi kan se, at følsomhedskurven maksimalt bevæger sig mod kortere bølgelængder og dette fører naturligvis vores øje til at opfatte nogle ting bedre end andre.

Der Scotopic vision "klikker" normalt efter ca. 30 minutters mørk tilpasning og for at redde os fra mørklægningseffekten er der nogle stænger, som, især følsomme, stimuleres selv af den minimale mængde fotoner, der ankommer.

Scotopic og mesopic vision

Når der er lidt mere lys, giv det scotopic vision vi passerer til den mesopiske, og i dette tilfælde er der en samtidig aktivitet af stængerne og keglerne i nethinden. Det mellemliggende belysningsniveau, hvor mesopisk aktiveres, er normalt det svarende til luminansintervallet mellem 0,001 og 3 cd / m2.

For dem, der er fascineret af disse forskellige visningstilstande, når luminansen ændres, er her de "officielle" tærskler. Der scotopic opstår, når luminansen er mindre end 0,001 cd / m², mesopisk, når det er mellem 0,001 cd / m² og 3 cd / m², fotopunktet, hvis det er større end 3 cd / m².

Scotopic og photopic vision

Ved solens lys er keglerne, der er mestrene i vores øjne sikre en fuld vision, "fulde farver". Og især bruger det menneskelige øje tre typer kegler til at opfatte lys i de respektive tre farvebånd. Og tror du hunde også har den samme vision? Bare læs videre hvordan hunde ser at vide.

Scotopic vision og cykling

Vi finder en anvendelse af scotopic vision i cykling og især i en futuristisk model af briller fra kataloget Shimano, velegnet til både professionelle og dem, der brænder for cykling, men kun praktiserer det til rekreative formål.

Øverst i sortimentet briller med en vægt på 25 og 30 gram findes de i to forskellige modeller, men i begge er der store linser, som giver mulighed for at have optimal synlighed på dage med intenst lys. Tre typer linser leveres med hvert par briller: en polariseret linse, en fotokrom linse og en bestemt linse til svage lysforhold. Lad os se dem, idet vi allerede antager, at det er den, der udnytter den scotopic vision.

Der er en fotokrom linse, der er velegnet til solrige forhold, en linse designet til høje lysforhold, og så er der "Cloud Mirror" -linsen med 85% lystransmission. Det er hvad udnytter det menneskelige øjes scotopiske syn for at øge synligheden under regnfulde og mørke forhold.

Både farvetone og spejlbelægning er designet til den natlige opfattelse af det menneskelige øje og er i stand til at gøre synet lysere selv under disse forhold øger kontrasten under mørke forhold.

Hvis du kunne lide denne artikel, skal du fortsætte med at følge mig også på Twitter, Facebook, Google+, Instagram


Video: What is MesopicMYOPIC Vision and its importance in daily life. Mesopic vision क हद म मतलब (December 2021).