Kategori Interviews

Interview med Andrea Capriccioli på Progeo
Interviews

Interview med Andrea Capriccioli på Progeo

Ligesom energibesparelser har involveret enkeltpersoner, private og offentlige institutioner, vil akkumuleringskapitlet også påvirke os alle: det er ikke en profeti, men en realitet. At afsløre det er Andrea Capriccioli, projektlederen for ProGeo, en ukonventionel energiakkumulator, kompakt, men med stor kapacitet, som muliggør omdannelse af "billig" eller "ikke-producerbar" elektricitet til kemisk energi, der akkumulerer den i form af metan , til den udsatte "on demand" -generering af elektricitet.

Læs Mere

Interviews

Fødevarebanken: fodring med spild af andre

Fra europæiske overskud 58.390 tons mad og på National Food Collection Day yderligere 10.120 tons: Dette er hvad Food Bank kun indsamlede i 2011 takket være de 1.500 frivillige, der afsætter deres tid til at sikre, at mad ikke spildes unødigt. Ud over dem kan virksomheder også give en hånd: Ifølge Andrea Giussani, formand for Banco Alimentare Onlus Foundation, "har vi i vores DNA samarbejdet med erhvervslivet, der også hjælper os med at nå fjerne mål for os".
Læs Mere
Interviews

TETI og sikre og bæredygtige undersøiske museer

Ubådsmuseer: i dag tilgængelig, sikker og bæredygtig takket være TETI. Det tog to år og ni hjerner at arbejde, men Alta Scuola Politecnica i Milano og Torino har udviklet et tværfagligt projekt med nødvendigheden af ​​ikke at ændre økosystemet og selve webstedet. TETI står for "Integrated Technologies for the Sustainable Management of the Underwater Cultural Heritage", det blev udviklet med udgangspunkt i casestudiet af den undersøiske arkæologiske rejseplan for Capo Graziano i Filicudi og at fortælle om det er de to holdledere: Clery Bionaz og Davide Agostoni.
Læs Mere
Interviews

Gabriele Saluci sul Po 'ombord på mange flasker

Værdsættelse af affald og demonstration af, at du kan have det sjovt med lidt: det er grunden til, at Gabriele Saluci sammen med sin ven Lorenzo Fracastoro besluttede at bygge Postiki, en katamaran lavet af plastflasker og genbrugsmateriale, for at navigere i Po. Og spørg: hvorfor kan vi ikke bare have friheden til at nyde en smuk flod?
Læs Mere
Interviews

Toc Toc Movement: det sociale netværk af byttehandel

Fem i tyverne, en app og mange borgere, der kan udveksle møbler, bøger, genstande, tjenester, musikundervisning, tøj og rådgivning: dette er Toc Toc-bevægelsen, et socialt netværk af udvekslinger for at reducere spild og hvorfor ikke også udgifter. Og måske tjene en ven. Antonio Polillo, Francesco Corazza, Carolina Gomez Naranjo, Andrea Pollio, Lucia Rampanti, Ida Telalbasic har arbejdet med det i flere måneder og måneder, og snart, når testene er slut, vil alle være i stand til at bytte med et klik eller et tryk.
Læs Mere
Interviews

Urban Gardens for at dyrke gode vaner

Via Chiodi, i Milano, er der omkring 25.000 kvadratmeter byhave, der er født af et privat initiativ. Om foråret producerer de radiser, bønner og ærter og derefter salater, tomater, peberfrugter, græskar og courgetter, roer og spinat, croissanter, alle aromatiske urter og mange blomster. Noget selv om vinteren, inklusive kål og urter, men byhave hele året producerer socialitet og bæredygtig og miljøvenlig adfærd.
Læs Mere
Interviews

Silvia Ricci og kommunerne: "Udfordring til sidste taske"

"Udfordring til den sidste taske", fordi der er behov for at træne en ny "speciel" generation. Ifølge Silvia Ricci fra Porta La Sporta vil en konkurrence mellem dydige kommuner gøre borgerne opmærksomme på plastikposens miljømæssige og økonomiske indvirkning, hvilket får dem til at føle førstehånds, at alle hver dag har mulighed for at "gøre det rigtige".
Læs Mere
Interviews

"Bliv fanget": unge instruktører for den differentierede

"Bliv fanget", overbeviste han: fyrene (som klarede det), borgerne (som så det genanvendes mere) og også juryen for Varese Cortisonics Short Film Festival 2012, der valgte ham blandt finalisterne og tildelte ham Specialen Legambiente nævner. "Lad dig blive fanget" er en video, som nogle fyre fra Cinisello Balsamo producerede fra start til slut for at øge bevidstheden blandt medborgere om spørgsmålet om genbrug.
Læs Mere
Interviews

Cial, Gino Schiona og tusind menneskeliv af aluminium

I 2012, takket være mælk og dåser, blev drivhusemissioner svarende til 325 tusind tons CO2 undgået, og der blev sparet energi til over 140 tusind tons olieækvivalenter: ”tak Cial”, er det passende at sige. Og general manager for Aluminium Packaging Consortium, Gino Schiona, fortæller hvad det handler om.
Læs Mere
Interviews

Stickhouse: kongeriget af sund, god og økologisk is

Donatella De Giorgi lander en bæredygtig isbutik i Milano, og i dag kæmper hun fra sit lille Stickhouse med bureaukratier og sanktioner, der bremser grønne ideer, når sommeren skrider frem, øges ønsket om is. Hans har kun affaldet af en birkestang, der kommer fra Norden og lavet uden affald.
Læs Mere
Interviews

Stelio Montebugnoli: SKA bliver grøn takket være Italien

Med den første, og bestemt ikke den sidste SKA Green Energy Day, den 29. februar, samlet INAF og MANAGEMENT INNOVATION alle de italienske virksomheder i sektoren til en konkurrence af ideer, der alle er lavet i Italien for at finde teknologiske løsninger til energiautonomi af SKA, en række radioteleskoper distribueret i ørkenområderne i Australien og / eller Sydafrika.
Læs Mere
Interviews

Daniele Ceccotti og hans lille Grisu for at reducere smog

Han gør alt i Italien, prøver at samarbejde, at innovere, at promovere sine produkter, men frem for alt en idé om grøn mobilitet: Daniele Ceccotti, Grisùs far, og direktør for Camperbusiness i albue, drømmer og beder i mellemtiden offentlige administrationer om operationelt at tilskynde virksomheder som din.
Læs Mere
Interviews

Roberto Peia, Corriere Espresso og Green, cykler rundt i Milano

Pålidelige, økologiske og hurtige, faktisk hurtigere, de på cykel sammenlignet med de sædvanlige omfangsrige og forurenende lastbiler: de er Urban Bike Messengers, kurererne har specialiseret sig i lette og ekspresleverancer, der i 4 år har kørt gennem Milano mere og mere talrige og Mens Roberto Peia, præsident for UBM og hurtig UBM selv, tænker på et stadig mere farverigt og rent og mere civiliseret Milano, multiplicerer de de tjenester, der tilbydes på pedalerne; fra mad til online sporing.
Læs Mere
Interviews

MobilityTech. Renzo Brunetti (ANM) og apps til busser

Betal for offentlig transport med din smartphone. Hvis de grønne pirater fra Hackathon, der ankom til Napoli i juni som en del af MobilityTech, kunne opfylde et ønske, ville Renzo Brunetti, præsident for ANM (Azienda Napoletana Mobilità) være dette. Napoli er klar.1) Mobility Hackathons ankommer til Napoli.
Læs Mere
Interviews

MobilityTech: Riccardo Genova og lokal offentlig transport

“God teknologisk udvikling, men med nogle forsinkelser i applikationer”. Og i Italien er der også et kulturelt problem: "lav modenhed af brugerne, derfor investeres der lidt". Det skal siges, at "det er vanskeligt at planlægge arbejder over tid og følge dem, indtil de er afsluttet". Endelig er eksperimenter velkomne, ”men ikke på borgernes hud!
Læs Mere
Interviews

Luca Beverina kaster lys over solceller. Og vinder!

Organiske solceller fremstillet ved hjælp af lys, ideen om Luca Beverina, forsker i organisk kemi ved Institut for Materialevidenskab ved Universitetet i Milano-Bicocca, forbedrer produktionsprocessen for organiske solceller ved at tilbyde brugeren mere konverteringseffektivitet af 'solenergi til elektricitet og en reduktion i produktionsomkostningerne.
Læs Mere
Interviews

Bellavite: GreenPrinting og Zero Emission udgaver

”For at komme ud af krisen er det ikke nok at gå tilbage til at producere mere, det vil være nødvendigt at producere bedre. Et nyt miljømæssigt bæredygtigt produktionssystem er vores udfordring og vores overlevelsestilstand ”. Paolo Bellavite, ejer af forlaget med samme navn i Missaglia (LC), A.G. BELLAVITE (http: // www.
Læs Mere
Interviews

Stefania Vezzosi og den bæredygtige stamme

"At fodre de nuværende generationer uden at skade fremtiden": er målet for bæredygtighedsstammen, en gruppe dygtige diætister, herunder Stefania Vezzosi, medlem af Andids bestyrelse, der forklarer, hvordan en bæredygtig madmodel med en varieret, ædru og samtidig er sundt og med lav miljøpåvirkning udgangspunktet for en anden fremtid.
Læs Mere
Interviews

Twizy ved Mobility Tech i Napoli

Praktisk, smuk og nem at parkere, sikker og hurtigt at indlæse med god autonomi. Men frem for alt er Twizy Zero Emissions, 100 elektrisk og Zero Noise. Her er hvad der fik hende til at fortjene en flashmob helt dedikeret til Napoli's MobilityTech. Taler om Renaults Urban Crosser, også i den 14-årige version, er Francesco Fontana Giusti, firmaets chef for billede og kommunikation.
Læs Mere
Interviews

D3CO laver ikke sofaer, den rummer naturen med stil

Blød kredit for grønne virksomheder? ”Dette er virkelig lange og besværlige processer, der er uforenelige med opstartshastigheden. Ord fra Davide Barzaghi, om D3CO, der med Disfatto (af Denis Guidone) vandt Design dello Stupore-prisen ved Young & Design Award 2012, men frem for alt, der skabte et lille dydigt firma, der flettede sammen natur, tradition og design.
Læs Mere