Kategori Økologiske fødevarer

Fra Ikea kommer den økologiske menu
Økologiske fødevarer

Fra Ikea kommer den økologiske menu

I løbet af weekenden bliver Ikea-menuen grøn med ingredienser fra WWF-oaser. Hver weekend indtil 29. juli tilbyder Ikea retter tilberedt med økologiske produkter fra "Terre dell'Oasi" -linjen i sine restauranter. Vil en økologisk menu være meget dyr? Nej, et første kursus koster tre euro, og Ikea virker mere og mere motiveret til at tilegne sig en grøn mentalitet!

Læs Mere

Økologiske fødevarer

Valnødder kan reducere risikoen for kræft

Hos mænd er prostatacancer blandt de mest almindelige kræftformer. For at reducere risikoen for prostatakræft anbefaler læger normalt en fedtfattig diæt, men forskning offentliggjort i British Journal of Nutrition påpeger de gavnlige virkninger, som valnødder kan have på at reducere risikoen for prostatakræft. .
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Organisk til bedre ernæring

Ingen vil gerne indtage kræftfremkaldende stoffer, kemiske tilsætningsstoffer, hormoner og antibiotika. Økologiske produkter kommer vores hjælp til. I denne artikel vil vi forklare, hvordan og hvorfor økologisk spisning gør en forskel. En række undersøgelser foretaget af National Research Institute for Food and Nutrition of Great Britain har vist, at en diæt baseret på økologiske fødevarer øger effektiviteten af vores immunsystem.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Hvordan man fortæller, om en mad er økologisk

De fleste af hypermarkederne er oprettet til at huse en "Bio" -afdeling, men hvem fortæller os, at de økologiske produkter, der findes i disse hylder, virkelig er økologisk mad? Det er i producentens interesse at med etiketter bekræfte, at fødevarer er økologiske, og det er i supermarkedets interesse at sælge, så hvem beskytter forbrugeren?
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Organisk eller ikke-organisk? Dette er dilemmaet

Ved du virkelig, hvad du indtager, når du spiser? Hvad er der inde i din mad? Ernæring er nødvendig for menneskers overlevelse, men når vi indfører næringsstoffer i vores organisme sammen med dem, spiser vi også pesticider, hormoner og andre stoffer, der er meget dårlige for vores helbred. Mad spiller en vigtig rolle i alles liv os både fra et kvalitativt og kvantitativt synspunkt.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Sådan genkendes en økologisk mad

Mens vi venter på, at den italienske sammenslutning for økologisk landbrug frigiver værktøjerne til at genkende økologisk mad, skal vi stole på etiketten. Men hvordan læser du etiketten på en økologisk mad? Lad os sammen se indikationerne for, at de ifølge loven skal være repræsenteret på emballagen til økologisk mad.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Organisk påskeæg

Ved du, om dit påskeæg er rent? Det vil sige, hvis der kun er kakaosmør eller andre vegetabilske fedtstoffer som palmeolie? Bedre at vælge chokolade uden tilsat eller forfalsket fedt, både for det kalorieoverskud, de medfører, og for sundheden for dem, der spiser det. Derfor er det bedre at vælge et økologisk påskeæg.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Italiensk olie, den bedste ekstra jomfru i verden

Italiensk ekstra jomfru olivenolie er en af ​​de internationale fremragende i den økologiske sektor. Italien, især Sardinien, bekræftes for andet år i træk på toppen af ​​verdens økologiske olivendyrkning. Det er den sardinske ekstra jomfru olivenolie "S. Andria "fra Sandro Chisu oliemøllen i Orosei (Nuoro) den bedste organiske olie i 2012.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Økologisk vin, 2012-regler

I marts sidste år udstedte Europa-Kommissionen forordningen, der blev godkendt af Den Stående Komité for Økologisk Produktion (SCOF), der fastlægger reglerne for vinfremstilling efter den økologiske landbrugsmetode. De nye regler vil blive offentliggjort i de kommende uger i EU-Tidende EU.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Pop Corn, den perfekte snack

Må bio sende os godt: der er ingen biograf uden den karakteristiske lugt af popcorn, de velsmagende majskerner, der bliver til bløde skyer med varmen. Nyhederne? Popcorns er også en god snack. De er gode til ganen og kroppen, men pas på madlavning! I det sidste møde i American Chemical Society blev opmærksomheden fokuseret nøjagtigt på de skjulte fordele i filmbuffers snack.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Økologisk pasta

Hvordan vil en pasta lavet med hvedemalet fra de klassiske møller smage? Jeg ved ikke, om din gane er skarp nok til at se forskellen mellem organisk pasta og enhver industrielt produceret pasta. Kroppen vil helt sikkert sætte pris på forskellen, da de anvendte kemikalier elimineres med organisk pasta.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Er indhyllede salater dårlige?

Spiser du ofte frisk salat i dit hjem? Ja, men så snart det er samlet i køleskabsafdelingen i supermarkedet! Derefter vil du være interesseret i opdagelsen foretaget af italienske forskere vedrørende pakkede salater. Lidt mere end 5 af de analyserede prøver blev ændret. Af analysen foretaget af det eksperimentelle zooprofylaktiske institut i Piemonte, Ligurien og Valle d'Aosta viser det sig, at salater pakket i poser er ret sikre.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Sådan spiser du sundt

Tror du, det vil være nok for dig at vælge økologiske fødevarer til at spise sundt? At spise sundt betyder også at lære at lave mad og opbevare frugt og grøntsager korrekt. Madlavning og konserveringsteknikker kan både forbedre de anvendte råmaterialer og nedværde dem, da de ændrer egenskaber og egenskaber ved mad.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Fra Ikea kommer den økologiske menu

I løbet af weekenden bliver Ikea-menuen grøn med ingredienser fra WWF-oaser. Hver weekend indtil 29. juli tilbyder Ikea retter tilberedt med økologiske produkter fra "Terre dell'Oasi" -linjen i sine restauranter. Vil en økologisk menu være meget dyr? Nej, et første kursus koster tre euro, og Ikea virker mere og mere motiveret til at tilegne sig en grøn mentalitet!
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Økologisk mælk

Mælk er en vigtig kilde til calcium. Vegetarer, der elsker en etisk diæt, og alle dem, der foretrækker "at spise godt", kan vælge økologisk mælk, måske fra ikke-intensive gårde. Mælkeegenskaber Mælk hjælper med at regulere sund muskeludvikling.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Organisk, kontrol for svag

Siden 1. juli 2012 er EU's økologiske logo blevet obligatorisk for alle færdigpakkede økologiske fødevarer. Det organiske logo vil være valgfrit på uemballerede og importerede produkter. Men hvad nytter det at indføre regler om det organiske logo, hvis EU's kontrolmekanismer er for svage?
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Hvordan man vælger æg

Husk at læse koden, der er trykt på skallen. I Italien forbruges 13 milliarder æg hvert år, men ved vi, hvor de kommer fra, og hvordan de produceres? Der er en måde at vide, og oplysningerne hjælper et intelligent køb. Siden juli 2005 har stempling af skallen på hvert enkelt æg været obligatorisk - selv dem, der sælges i løs vægt direkte fra producenten til forbrugeren - med en alfanumerisk kode på 11 tegn, der opsummerer oplysningerne om produktionens oprindelse og type.
Læs Mere
Økologiske fødevarer

Organiske grøntsager for et fuldt helbred

Hvorfor skal jeg købe økologiske grøntsager? Svaret er simpelt, for om sommeren er det lettere at finde og ofte endda billigere end ikke-økologiske frosne kolleger. Sommeren er den bedste sæson at spise frokost med friske retter som grøntsager til bordet. Det tilrådes, at grøntsagerne er i sæson og dyrkes med økologiske landbrugsmetoder.
Læs Mere